Populære sporter
All sport
Vis alt

Nordmann testet positivt for COVID-19 i Tour de France – må bryte

Andreas Hopen

Oppdatert 09/07/2022 klokken 11:41 GMT+2

Etter syv etapper i Tour de France kom den første positive testen av COVID-19, lørdag kom det to.

Pogacar e Laengen durante la 19a tappa - Tour de France 2021

Foto: Getty Images

Blant dem var Vegard Stake Laengen. Det opplyser UAE Emirates
.
Nordmannen er en viktig hjelperytter for lederen av rittet Tadej Pogacar. Stake Laengen var i brudd på starten av fredagens etappe, og leverte en strålende hjelperjobb for lagkapteinen inn mot den siste bakken.
– Vegard testet negativt i går under den rutinemessige interne testprotokollen, men han rapporterte om sår hals sent i går kveld. COVID 19-antigentesten var positiv, og diagnosen ble bekreftet via PCR-test i dag, forklarer lagets lege Adriano Rotunno i en pressemelding.
Pogacar vant fredagens etappe etter god hjelp fra Stake Laengen. Nordmannen har syklet sammen med Pogacar under begge dei to foregående sammenlagtseierene til slovaken. Et stort tap for laget, mener Discoverys sykkelekspert Henrik Evensen.
– Vegard kan gjøre mye av grovjobben på flatene, og det er gull verdt. Dette betyr nok at flere av de klatresterke må jobbe på flatene, og da har de mindre krefter i fjellene. Jeg tror Pogacar kommer til å savne Stakan, sier Evensen.
Han pressiserer at alle lag sliter hvis ryttere forsvinner, da de er presset på mannskap som det er. For Evensen er det ekstra kjipt at det er Stake Laengen som ryker.
– Det er synd for oss å miste en nordmann, og for meg er Vegard vår største stjerne. Han er med på vinnerlaget, og bidrar der. Det er tross alt a-laget i sykkel vi snakker om her, fortsetter Evensen.
I tillegg til Stake Laengen testet også Geoffrey Bouchard (Ag2R) positivt og er ute av rittet.
Det er påbudt at rytterne skal bruke ansiktsmasker før og etter etappene, men kilder forteller til Discovery at det til stadighet blir brutt, og ryttere i feltet frykter flere positive tester fremover.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame