Populære sporter
All sport
Vis alt

Nairo Quintana disket fra Tour de France for bruk av forbudt stoff

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 17/08/2022 klokken 15:25 GMT+2

Den colombianske sykkelstjernen Nairo Quintana mister sjetteplassen fra årets Tour de France grunnet en positiv test på det smertelindrende stoffet tramadol.

Nairo Quintana

Foto: AFP

Stoffet er ikke på dopinglisten, men er forbudt i konkurranse for å beskytte rytternes sikkerhet og helse i forbindelse med bivirkningene, opplyser Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i en pressemelding.
Tramadol har vært forbudt i konkurransesykling siden 2019. Quintana leverte to blodprøver som inneholdt stoffet under årets ritt, og forbundet skriver videre at han dermed mister sjetteplassen sammenlagt. Han var litt over 16 minutter bak vinneren Jonas Vingegaard.
Avgjørelsen kan ankes til Idrettens voldgiftsrett (CAS) i løpet av de neste ti dagene. Quintana utelukkes ikke fra videre konkurranser siden det er hans første forseelse.
Colombianeren har mange topplasseringer fra Tour de France i sin karriere. Han ble nummer to i 2013 og 2015 og nummer tre i 2016. Årets sjetteplass var hans beste sammenlagtplassering i rittet siden da.
Han vant Giro d'Italia sammenlagt i 2014.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame