05.07.22 - 13.30
Ferdig
Dunkerque - Calais
0km
?km
Tour de France • Etappe4
Før kamp

Dunkerque - Calais

Tour de France - spenningen starter 13:30 5 juli 2022. Vårt Livesenter vil holde deg oppdatert på viktigste hendelsene når de skjer.
Les det siste om Sykkel - inkludert de store løpene, sendeskjema og resultater.

    
30
Highlights 
 
 Supprimer
 

Van Aert bestemmer seg får å kjøre på over toppen og går for en 10 km lang tempo inn til mål.

 

van Aert er først over toppen og han har en liten luke ned til adam Yates oh Jonas Vingegaard som følger nærmest. Roglic ble rett g slett kjørt av tget av egen lagkamerat og Pogacar hang ikke med i timen når Jumbo Visma satte inn angrepet.

 

Jumbo Visma med et ordentlig angrep opp siste stigning.

 

Perez har fortsatt drøye 30 sekunder på hovedfeltet når det gjenstår 14 kilometer.

 

Anthony Perez har forlatt bruddkamerat Cort og er ensom leder i rittet, men feltet nærmer seg og vil nok ganske snart hente inn franskmannen.

 

Bruddet passerer Cote du Ventus (48 km før mål) hvor Cort tar nok et poeng. Ca. minutter senere kommer også hovedfeltet over dagens nestsiste stigning.

 

Trek-Segafredo holder trykket oppe i feltet og avstanden til Cort og Perez er nå nede i 2:20.

 

Det bli satt litt større fart i feltet nå. Og Alexandr Vlasov og Mads Pedersen har hatt sykkelproblemer og har vært tilbake i bilkøen.

 

Magnus Cort tar nok en klatrepoeng og sementerer sin ledelse i klatrekonkurannsen. Oppe i 8 poeng nå.

 

Fabio Jakobsen tar tredjeplassen i spurten og sikrer 15 poeng, van Aert følger rett bak og tar 13 poeng Jakobsen knapper dermed inn to poeng på belgiske van Aert i poengkonkurransen. Jakobsen er oppe i 105 poeng, van Aert har 120 poeng.

 

Bruddduoen ruller rolig over mellomspurten i Lumbres, Perez først og tar 20 poeng, Cort tar 17 poeng. Det blir nok en kamp om resten av poengene i feltet.

 

Rytterne er 50 kilometer inn i den 171 kilometer lange etappen Litt acton med en sidevindtendens, men nå har det roet seg litt igjen og Perez og Cort har fått opp mot seks minutter igjen.

 

Kristoff og van der Poel sin gruppe er tilbake i hovedfeltet og faren er over. Men det er tydelig litt sidevind å spore og det kan fort bli sideivnd-kjøring dersom det skjer litt nærmere mål.

 

Mellom de 15-20 rytterne og hovedfeltet er en større mellomgruppe hvor blant annet Alexander Kristoff og Mathieu van der Poel sitter. Men det ser ut til at de for kontakt igjen.

 

En gruppe på 15-20 ryttere har mistet kontakt med hovedfeltet.

 

Det kan virke som det er litt sidevind ute på de åpne slettene i Nord-Franrike. Feltet har splittet seg og det er en nervøs stemning i feltet. Her gjelder det å havne på riktig side av splittene som har dukket opp i feltet.

 

Det har blitt satt litt større fart i hovedfeltet nå med Quick-Step Alpha Vinyl som har satt seg i front. luken til bruddet har nå minsket til fire og et halvt minutt.

 

Perez gir Cort litt kamp om poenget på toppen, men dansken er først over 4. kategorien, og med det har han sikret seg klatrerøya i på de neste to etappene. Han står med sju poeng i klatretrøyen. Ingen andre ryttere står med ett eneste poeng. Full pott altså fra dansken så langt.

 

Bruddet har akkurat begynt på dagens første stigning. Cote de Cassel er 1,7 kilometer lang og 4,2 % i stigningsprosent.

 

Det går bedagelig for seg i feltet og luken til brudd-duoen er doblet til seks minuter.

 

Duoen har raskt opparbeidet seg en luke til feltet. Lukene er nå tre minutter og vil nok bare øke.

 

Der gikk den offisielle starten og ikke overraskende så er Magnus Cort Nilsen nok en gang i et brudd. Tredje etappe på radat dansken er i bruddet, i dag får han med seg en bruddkompis i Cofidis Anthony Perez.

 

Rytterne kjører akkurat nå gjennom den nøytrale starten i Dunkerque.

 

Ett minutts applaus på starten i Dunkerque for å hedre ofrene og de pårørte etter den grusomme hendelsen i København i går.

 

Det er en åpen dag for flere ryttere i dag, blir det en dag for spurterne, litt puncheur-typer som van der Poel og Pidcock og vil vi få sidevind i dag? Det gjenstår å se.

 

Rytterne skal sykle 171,5 kilometer fra Dunkerque til Calais.

 

Hei og velkommen til denne livedekningen av den fjerde etappen av årets Tour de France. Feltet har forflyttet seg fra Danmark til Franrike.

 

Følg den fjerde etappen av Tour de France på discovery+, Eurosport 1 og Eurosport.no