06.07.22 - 14.00
Ferdig
Lille - Arenberg
0km
?km
Tour de France • Etappe5
Før kamp

Lille - Arenberg

Tour de France - spenningen starter 14:00 6 juli 2022. Vårt Livesenter vil holde deg oppdatert på viktigste hendelsene når de skjer.
Les det siste om Sykkel - inkludert de store løpene, sendeskjema og resultater.

    
30
Highlights 
 
 Supprimer
 

Men her kan faktisk bruddet gå inn med Edvald og han kan kanskje ta over den gule trøye hvis han han nok sekunder på Ogacar og han får en luke på Powless.

 

stuyven får med seg Pogacar på hjul og de to for en luke. Dette er ikke bra for Jumbo-Visma laget som er satt i ordentlig offside her.

 

Feltet er inn på det tredjesiste partiet. Og Jasper Stuyven setter inn et støt.

 

Jumbo-gruppen ligger ca. 40 sekunder bak feltet.

 

Jumbo-Visma måtte splitte laget i to. Ene delen for å hjelpe Roglic og kjøre han opp til gruppen til Vingegaard for resten av Jumbo-laget sitter. Gruppen jakter på feltet hvor Pogacar sitter. Også Geraint Thomas sitter i gruppen til Vingegaard og Roglic.

 

Tekniske problemer for Vingegaard! Han må bytte sykler flere ganger før han endelig får en sykkel som passer. Flere Jumbo-Visma-ryttere er nede for å hjelpe dansken.

 

Neste brosteinsparti er Abscon. En to stjernesparti.

 

Mathieu van der Poel mister faktisk kontakt med hovedfeltet en av de store favoritten virker å være helt ute av form.

 

Det virker som det gikk greit med de som gikk ned. Litt vanskelig å se hvem som gikk i bakken.

 

Ny stor velt når feltet dundrer inn Émerchicourt à Monchécourt.

 

Jumbo-Visma setter fart i feltet nå og luken frem til bruddet blir bare mindre og mindre. Nede i 2:40 nå. Van der Poel har ikke dagen i dag og sliter på halen av hovedfeltet.

 

Flere rytter med punkteringer og problemer. Blant annet Senechal og Kristoff.

 

Ben O'Connor er fått en punktering.

 

Wasnes-au Bac à Marcq-en-Ostrevent er neste parti. Det er et 3 stjernesparti.

 

Feltet strekker seg ordentlig ut.

 

Quick-Step setter fart på partiet med Kasper Asgreen.

 

Der er bruudet i gang med dagens andre brosteinsparti. Eswars à Paillencourt er et to stjernesparti så ikke av de aller mest krevende, men kan fortsatt by på problemer.

 

Feltet kjører inn de tre utbrytterne.

 

Bauer og Pedersen har drøye 20 sekunder til feltet. Frison ligger midt i mellom duoen og feltet.

 

Pedersen som er en av de største favorittene på dagens etappe, går altså veldig tidlig. Spennende!

 

Like etter feltet er ferdig med første brosteinsparti angripes det fra hovedfeltet. Jack Bauer og Mads Pedersen går avgårde hele 70 km før mål. Frederik Frison følger også på.

 

Vegard Stake Laengen stopper rett før partiet med et mekanisk problem. Mens Peter Sagan veltet rett før brosteinen og er helt sist i feltet.

 

Der er bruddet i gang med tre stjernes partiet Fressain à Villers-au-Tertre.

 

Men nå er farten i feltet økt igjen. UAE og Alpecin er blant lagene som setter fart.

 

Etter velten til van Aert har feltet tatt det litt roligere og luken til bruddet er nå opp i 4:10. Det er bare drøye fem km til første brosteinsparti.

 

Litt drama før allerede før vi når brosteinen. Wout van Aert går i bakken sammen med lagkamerat Steven Kruijswijk. Han virker dog ikke å ha skadet seg nevneverdig og er oppe på sykkelen igjen. På vei opp bilkøen havner van Aert nesten på snørra igjen når han er litt uoppmerksom og holder på å kjøre rett inn i lagbilen til Team DSM, men han unngikk akkurat bilen.

 

Luken fra bruddet til hovedfeltet er på 2:40 og det er ca. 40 km til første brosteinsparti.

 

Både bruddet og feltet passerer dagens innlagte spurt i Mérignies. Bruddet kjørte over i ro og mak, med van der Hoorn som førstemann over streken. Edvald er tredjemann over. Fabio Jakobsen tok spurtern i feltet foran van Aert, og tok inn på ett poeng på belgieren i poengkonkurransen.

 

Dette forresten Edvalds 100 konkurransedag for TotalEnergies.

 

Edvald Boasson Hagen bekreftet til Discovery på mandagens transportdag at planen er å kjøre for Peter Sagan på dagens etappe. Så at nordmannen er dagens brudd er nok for at TotalEnergies skal ha en mann der fremme for å hjelpe Sagan på slutten av etappen. Men det er alltid positivt å se en offensiv Edvald som går i brudd.

 

Og der er de to gruppene samlet og dagens brudd er etablert.

 

Tetgruppen med Boasson Hagen har fått over minuttet til hovedfeltet som nå har sakket av på farten og lar bruddet få gå. Trioen med Powless, Clarke og Gougeard kjemper får å komme seg opp til gruppen til Edvald.

 

Neilson Powless, Simon Clarke og Alexis Gougeard er trioen som kommer bak gruppen til Edvald.

 

Luken øker til trioen som er opp i halvminuttet nå. De jaktes av en ny brudd trio 20 sekunder bak.

 

Han har sammen med Magnus Cort og Taco van der Hoorn har de fått 4-5 sekunder til feltet.

 

Der er rytterne i gang med etappen og en som er ivrig på å komme i brudd er Edvald Boasson Hagen. Rudsbygdingen er fremme og lukter på dagens brudd.

 

Rytterne har rullet avgårde og er i gang på den 12 km lange nøytrale sonen i Lille.

 

Dagens etappe starter kl. 13.30

 

Også har du de som jakter etappeseier i dag. Som Mathieu van der Poel, Mads Pedersen, Wout van Aert muligens hvis ikke han må hjelpe sine kapteiner. Stefan Kung er litt i sammee situasjon som van Aert, men sveitseren har absolutt ferdighetene til å vinne i dag.

 

Et populært utrykk på en etappe som i dag er: «Man vinner ikke Tour de France i dag, men man kan helt klart tape Tour de France». I dag gjelder det for sammenlagtskanonene å bare komme seg helskinnet gjennom uten skader eller tapt tid. Det er lettere sagt en gjort.

 

Hei og velkommen tilbake til nok en dag i Tour de France. Selv om gårsdagens etappe ga en del action på slutten har det ikke vært noe spesiellt stort drama med tanke på sammendraget så langt i årets tour. Sidevinden har uteblitt og det har som regel endt i massespurter, men i dag blir det andre boller når rytterne skal over hele 11 brosteinspartier på de 157 km fra Lille til Arenberg.

 

Følg den femte etappen av Tour de France på discovery+, Eurosport 1 og Eurosport.no