Populære sporter
All sport
Vis alt

Vant årets andre monument etter intens stjerneduell: – Sykkelsportens konge

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 02/04/2023 klokken 17:10 GMT+2

Alexander Kristoff var involvert i stygg velt da Tadej Pogačar vant Flandern Rundt for første gang.

Her deiser Kristoff i bakken: – Så ikke bra ut

Saken oppdateres!
Alexander Kristoff har deltatt i den prestisjefulle vårklassikeren elleve ganger og har aldri blitt dårligere enn nummer 18 i 2021, men i den tolvte deltakelsen og i Uno-X-debuten i Flandern rundt, som han vant i 2015, smalt 35-åringen i bakken. Likevel ble Kristoff beste nordmann i den 107.utgaven som nummer 18.
Men ingen kunne gjøre noe med slovenske Tadej Pogačar som gikk solo og vant årets andre monument.
– Da er det bare Paris - Roubaix og Milano-Sanremo som gjenstår av monumentene og han er bare 24 år, sier Discovery-kommentator Theis Magelssen og sikter til at Pogačar allerede har vunnet monumentene Liège-Bastogne-Liège og Il Lombardia.
– Jeg kan legge opp i dag og være stolt over karrieren min. Jeg er stolt og en dag jeg aldri vil glemme, sier Pogačar i seiersintervjuet.
I fjor debuterte den tidligere Tour de France-vinneren med fjerdeplass i Flandern rundt etter spurttap, men i år avgjorde 24-åringen opp beryktede Oude Kwaremont og vant etter en intens stjerneduell.
– Det er en av de råeste Flandern-utgavene jeg kan huske, fortsetter Magelssen.

Kastet ut etter velt

Både Uno-X, i sin andre strake Flandern Rundt, og Edvald Boasson Hagen var svært aktive i fremre del av feltet og forsøkte å være med i morgenbruddet, men var ikke med da et åttemannsbrudd etablerte seg etter en seig bruddkamp etter halvannen time med intenst hardkjør.
Så det ble dramatisk rett før rytterne skulle opp brosteinbelagte Oude Kwaremont for første gang.
Bahrain-rytter Filip Maciejuk skulle avansere på venstre side i feltet, men havnet i vanngrøften og tok ned halve feltet i stedet da han forsøkte å få kontroll på sykkelen. Maciejuk ble kastet ut av rittet etter velten.
Se velten her:
picture

Bahrain-rytter forårsaker gigantisk velt: – Han blir ikke en populær mann

– Maciejuk så ganske lei seg ut like etter velten. Han tenker kanskje at det er like greit. Så slipper han å sykle her med alle andre som ser stygt på ham, kommenterte Discoery-kommentator Theis Magelssen etter velten.
Den unge polske rytteren har også beklaget seg på Twitter:
– Jeg er veldig lei meg at jeg forårsaket velten i dag. Jeg håper det går bra med alle som ble involverte. Dette skal ikke skje og det var en stor feil fra meg, skriver 23-åringen.

Stygg Kristoff-velt

Men det var langt i fra den eneste velten i den lengste utgaven av rittet siden 1999 og drøye 70 kilometer før mål deiset også Uno-X-kaptein Alexander Kristoff i bakken.
– Den er ikke god. Det så ikke bra ut. Der tror jeg sjansene røk for Kristoff, som har gjort absolutt alt riktig i 200 kilometer, kommenterte Magelssen om den stygge velten som gikk verst utover hans tidligere lagkamerat Biniam Girmay som måtte bryte rittet:
picture

Her deiser Kristoff i bakken: – Så ikke bra ut

Kristoff kjempet seg imidlertid tilbake i hovedfeltet og fikk akkurat kontakt med hovedfeltet før de skulle opp Oude Kwaremont for andre gang, så kom Tadej Pogačar med en liten forsmak på hva som var i vente.

Intens stjernekamp

Før start i Brugge ble nettopp Pogačar pekt ut som èn av tre store favoritter, sammen med Mathieu van der Pool og hjemmehåpet Wout van Aert, og de to sistnevnte tok umiddelbart opp jakten på UAE-ryttren og det ble en stjerneduell om monumentseieren.
Jumbo-Visma, med Wout van Aert i spissen, har gjort rent bord i klassikerne denne sesongen og vunnet fire brosteinsklassikere med fire ulike ryttere, men van Aert klarte ikke å følge da van der Pool tråkket til tre mil før mål.
Kun Pogačar klarte å følge 28-åringen og siste gang opp Oude Kwarement var det sloveren som satte press på van der Pool.
Sykkelsportens konge går solo, utbrøt kommentator Magelssen da Pogačar fikk den avgjørende luken.
For van der Pool maktet ikke å hente inn Pogačar som dermed vinner Flandern rundt for første gang. Danske Mads Pedersen ble nummer tre.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame