Populære sporter
All sport
Vis alt

Wærenskjold klatret etter sterk tempo – Pedersen sikret hjemmeseier

Joakim Opphus

Oppdatert 19/08/2023 klokken 15:57 GMT+2

Søren Wærenskjold kronet en flott Danmark rundt med en sterk tempo og klatet i sammendraget.

Søren Wærenskjold

Foto: Eurosport

Saken oppdateres!
Mandalitten leverte en sterk tempo og kjørte inn til en foreløpig ledertid, 11 sekunder foran nederlandske Daan Hole som ledet i mål på det tidspunktet.
Men etter Wærenskjold kom det en danske med navn Mads Pedersen som hadde en helt rå dag på temposykkelen og sørget for at det ikke ble etappeseier nummer to for nordmannen.
Pedersen slo Wærenskjold med hele 24 sekunder på de 16 kilometerne. Pedersen tok seg også forbi lagkamerat Skjelmose og sikret sammenlagsseieren i årets Danmark rundt.
– Storeslem og utklassing. Å vinne 24 sekunder på 16 kilometer tempo er suverent rett og slett, sa Discoverys Theis Magelssen.
– Søren Wærenskjold leverer en flott utgave av Danmark rundt med en etappeseier og fjerdeplass sammenlagt.

Klatret to plasser

Søren Wærenskjold lå på en sjetteplass i sammendraget, 1:09 bak sammenlagtsleder Mathias Skjelmose, og 1:05 bak andre mann Mads Pedersen før den avsluttende tempoetappen i Danmark rundt.
Å gjøre noe med de to danskene i Lidl-Trek ville være en svært vanskelig oppgave, men 20 sekunder til Magnus Cort på den siste podieplassen var ikke helt utenkelig for den norske tempomesteren.
Florian Vermeersch (Lotto Dstny) og Nicola Conci (Alpecin-Deceuninck) lå henholdsvis to og fem sekunder foran nordmannen før etappen.
Som ventet klarte ikke Vermeersch og Conci å følge tempoet til Uno-X-rytteren og ble passert i sammendraget. Cort kom i mål ti sekunder bak Wærenskjold, som betydde at han klarte å holde unna for Wærenskjold i kampen om tredjeplassen.
Wærenskjold endte dermed som nummer fire sammenlagt i Danmark rundt.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame