Populære sporter
All sport
Vis alt

Kristoff spurtslått i Belgia: – Han har ikke det ekstra giret lengre

Joakim Miøen

Oppdatert 27/02/2022 klokken 21:46 GMT+1

En rekke norske ryttere sto på start i det belgiske éndagsrittet Kuurne-Brussel-Kuurne søndag. Aleksander Kristoff satt godt plassert i feltet i finalen, men fikk det tungt mot spurtkanonene de siste hundre meterne.

Fabio Jakobsen og Caleb Ewan kjempet om seieren

Foto: Getty Images

Kristoff åpnet spurten på venstresiden, men Caleb Ewan og Fabio Jakobsen åpnet på motsatt side og da var Kristoff sjanseløs.
– De aller raskeste gutta har et helt eget gir. Det har ikke Kristoff lengre, meldte Discovery-ekspert Henrik Evensen etter målgang.
Quick-Steps Jakobsen endte som vinner, mens Kristoff sakket av i innspurten og endte som nummer elleve.
– Det er litt skuffende etter den posisjonen han hadde inn mot oppløpet. Men opptrekket ble for tregt. Da ble det ikke noen toppdag for de norske, konkluderte Discovery-kommentator Theis Magelssen.

Varslet spurt

Utover i rittet dannet det seg en gruppe på 17 mann med flere kjøresterke ryttere som fikk en brukbar luke ned til hovedfeltet. Men med spurtlagene i front, knappet feltet sakte men sikkert inn avstanden da det nærmet seg mållinjen. Med 20 kilometer igjen hadde hovedfeltet kontroll på bruddet, og kun spede forsøk fra resterende utbrytere fant sted i front.
Men tre tapre menn ble holdt på ti sekunders avstand, og kunne ikke stå imot. Det ble som varslet en spurt på den belgiske landeveien søndag. Aleksander Kristoff var blant Norges heteste håp mot knalltøff motstand. Stavanger-mannen ble nummer tre i 2020-utgaven, og satt i god posisjon med to hjelperyttere da det gjensto ti kilometer.

Mange nordmenn

Med Uno-X på start, i tillegg til flere norske utenlandsproffer, var det en god delegasjon nordmenn på startsreken i Kuurne-Brussel-Kuurne.
Daniel Hoelgaard, Markus Hoelgaard, Rasmus Tiller, Erik Nordsæter Resell, Jonas Iversby Hvideberg, Kristoffer Halvorsen og Anders Skaarseth stilte for det norske profflaget, mens Alexander Kristoff (UAE), Vegard Stake Laengen (UAE), Sven Erik Bystrøm (UAE), Amund Grøndahl Jansen (BikeExchange), Andreas Leknessund (Team DSM) og Edvald Boasson Hagen (Total Direct Energie) også satt seg på sykkelen søndag morgen.
Sett denne?
picture

Håper VM-stuntet be lagt merke til: – Aldri hatt så høy puls

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame