Populære sporter
All sport
Vis alt

Vingegaard med flere brudd: – Slapp billig unna

Oppdatert 04/04/2024 klokken 21:32 GMT+2

Både Jonas Vingegaard, Primoz Roglic og Remco Evenepoel ble alle offer for en grusom velt på den fjerde etappen i Baskerland rundt.

Flere stjerner involvert i stygg velt: – Grusomt

Rittet ble nøytralisert etter velten som skjedde i utforkjøringen ned fra Olaeta-stigningen ca. 35 kilometer før målgang i Legutio.
– En av de styggere veltene jeg har sett på en stund, sier Discovery-kommentator Theis Magelssen.
Velten skjedde i en høyresving, hvor feltet kom med for høy fart. Det var Lidl-Trek-rytteren Natnael Tesfatsion som gikk først ned, før flere ryttere gikk ned i bakken og langt ut av veibanen.
Jonas Vingegaard, Primoz Roglic og Remco Evenepoel var blant stjernene som ble rammet hardt av velten.
TV-bildene viste Soudal Quick-Step-stjernen, Evenepoel, skli flere meter ut av veien og var nære å treffe et tre.
Laget bekrefter at Evenepoel har brutt rittet og er fraktet avgårde i en ambulanse til nærmeste sykehus. Bildene viste en Evenepoel som holder armen i en typisk kragebeinsbrudd-posisjon.
Vingegaard ble liggende lenge under tilsyn av rittlegene. Han ble også etter hvert fraktet avgårde på båre inn i en ambulanse.
Nå kommer Team Visma-Lease a Bike med en oppdatering på den danske stjernen:
«Det var en stygg krasj, men han er heldigvis stabil og ved bevissthet. Undersøkelser på sykehuset har avdekket at han har pådratt seg brukket kragebein og flere brukne ribbein», skriver laget på X.
– Det gjør vondt, men han har sluppet billig unna, sier Thøger Persson Krogh, lege i Team Danmark, til danske TV 2.
Også Primoz Roglic har brutt rittet og er på vei for ytterligere undersøkelser. På vei inn i lagbilen viste ga han tommelen opp og virket å å kommet grei fra det.
– Dette er en velt som kan få store ringevirkninger for hvordan det meste i sykkelsesongen 2024 ender. Vi får bare krysse fingrene for at det går bra med alle involverte, sier Magelssen.
En rytter som lenge lå livløs i grøfta var UAE-rytter, Jay Vine, men UAE Team Emirates informerte etterhvert at australieren er ved bevissthet.
«Vine er ved bevissthet og snakker. Vi vil gi en oppdatering senere etter ytterligere medisinske undersøkelser», skriver laget på X.
Team TotalEnergies opplyser at Steff Cras også er ved bevissthet og vil ta flere undersøkelser på sykehuset.
Arrangøren bestemte seg for å nøytralisere rittet for hovedfeltet, mens bruddet på seks mann skulle få fortsette de siste 20 kilometerne og gjøre opp om etappeseieren.
Intermarché-Wanty-rytter Louis Meintjes kom først til mål.
– Det tar litt av gleden ut av det. Det er kanskje en seier, men det føles virkelig ikke slik, fordi man ønsker at det skal være rettferdig for alle, sa Meintjes.
– Jeg vet ikke helt hva situasjonen bak meg var, men det må ha vært ganske ille, så jeg håper alle kommer seg raskt, fortsatte vinneren.


Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame