Populære sporter
All sport
Vis alt

Pogacar med tredje strake Il Lombardia-triumf – Evenepoel sjanseløs etter velt

Mats Wexel Wexelsen

Oppdatert 07/10/2023 klokken 16:49 GMT+2

Slovenske Tadej Pogacar viste muskler da han på majestetisk vis tråkket inn til en prestisjetung seier i sykkelmonumentet Il Lombardia i Bergamo lørdag.

Tadej Pogacar fra Uae Team Emirates i mixed sone etter lagpresentasjon før Tour de France 2023.

Foto: NTB

Pogacar rykket til i den siste lange utforkjøringen, og sykkelkunstneren holdt unna for resten av konkurrentene på vei mot mål. Det er tredje gang på rad sloveneren vinner rittet.
Etter noen hektiske formiddagstimer dannet det seg etter hvert et brudd på 16 ryttere. Jumbo-Visma viste imidlertid stor kjørestyrke og kontrollerte feltet gjennom store deler av dagen.
Det italienske éndagsrittet var Primoz Roglic` siste opptreden for det nederlandske storlaget. Roglic ble satt på prøve da Pogacar klinket til opp knalltøffe Passo Ganda, men han holdt stand opp bakken. På vei mot avslutningen i Bergamo ble han sammen med de andre i den jagende gruppen imidlertid hektet av.
Den belgiske verdensmesteren fra 2022, Remco Evenepoel, veltet stygt tidlig på dagen. Da tempoet ble satt opp Passo Ganda ble det tidlig for tøft for Evenepoel.
Spanske Mikel Landa fikk også et ublidt møte med asfalten med drøye seks mil til mål.
Il Lombardia er det siste av de fem sykkelmonumentene som arrangeres i løpet av sesongen. Milano-Sanremo, Ronde van Vlaanderen, Paris-Roubaix og Liège-Bastogne-Liège er de fire andre. Mathieu van der Poel (2), Pogacar og Evenepoel hentet alle med seg monument-triumfer på vårparten.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame