Populære sporter
All sport
Vis alt

Kickstarter sykkelsesongen – lanserer nordmann som en av favorittene

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 31/01/2021 klokken 09:12 GMT+1

Søndag går startskuddet for årets første proffritt, nemlig Grand Prix Cycliste la Marseillaise. Eurosports kommentator er norsk optimist før sesongstarten på den franske sørkysten.

Edvald Boasson Hagen for NTT Pro Cycling Team under fjorårets Tour de France. I 2021 sykler nordmannen for Total Direct Energie.

Foto: Getty Images

  • Grand Prix Cycliste la Marseillaise ser du direkte på discovery+ søndag fra klokken 14.00.
– Edvald Boasson Hagen er en av de største favorittene. Han har vist før at han er sterk i sesongstarten, og det er ingenting som tyder på på at det ikke er tilfelle i år også.
Eurosports sykkelkommentator Theis Magelssen er i liten tvil om at Edvald Boasson Hagen seiler opp som en av favorittene under årets utgave av Grand Prix Cycliste la Marseillaise.
Rittet, som innleder proffsesongen for rytterne i 2021, har fire norske innslag på startstreken. To av disse sykler i år for splitter nye lag. Nevnte Edvald Boasson Hagen ble ved årsskiftet klar for det franske laget Team Total Direct Energie etter fem sesonger i Team Dimension Data og NTT Pro Cycling. Bodøværingen August Jensen har også skiftet beite den siste måneden. Jensen sykler i år for DELKO etter at 29-åringens danske profflag Riwal Readynez Cycling Team ble lagt ned.
I tillegg stiller også Sven Erik Bystrøm (UAE) og Odd Christian Eiking (Wanty) fra start i Sør-Frankrike.

– Rift om plassene

Tradisjonelt sett stiller ikke de aller største kanonene på startstreken under Grand Prix Cycliste la Marseillaise, men årets utgave er et aldri så lite unntak. Flere ønsker å delta i år, og Theis Magelssen gir koronasituasjonen en stor del av skylden for det.
– Det er større bredde i feltet i år enn det har vært på veldig lenge. Koronasituasjonen i verden gjør at lag og ryttere ikke ønsker å risikere at ritt blir avlyst og at de ikke kan konkurrere, så da melder flere seg på disse mindre rittene i starten av sesongen, forklarer Eurosports kommentator, som forøvrig skal kommentere søndagens utgave av Grand Prix Cycliste la Marseillaise.
– Det har rett og slett vært rift om plassene i år, legger han til.
  • Grand Prix Cycliste la Marseillaise ser du direkte på discovery+ søndag fra klokken 14.00. Sikre deg tilgang her!

Norsk jubeldag?

Endagsrittet står i høy kurs hos de franske rytterne, og de siste fire utgavene har en franskmann stått øverst på seierspallen. I 2020 vant AG2R-La Mondiale-rytteren Benoît Cosnefroy. Ingen nordmenn har nådd helt til topps i det franske rittet, men i 2018 endte Odd Christian Eiking som nummer to, like bak Alexandre Geniez – som også stiller til start i år.
Til tross for fransk dominans de siste årene, lanserer Eurosports kommentator en italiensk storfisk som sin aller største favoritt i 2021.
– Matteo Trentin er nok han som peker seg ut i år. Han debuterer for nytt lag (UAE) og løypa passer han svært godt. Det er ikke veldig mange raskere ryttere i dette feltet her, forteller Magelssen.
– I tillegg har Trentin en norsk hjelperytter i Sven Erik Bystrøm, så det kan bli en stor norsk dag uansett, legger han til.
Samtidig tror Magelssen at Edvald Boasson Hagen ligger like bak Matteo Trentin i favorittkampen.
– Dette er et viktig år for Edvald. Han sykler nå for et nytt lag (Total Direct Energie journ.anm), og det er derfor enda viktigere å starte på best mulig måte. Kan ikke bare flyte på gamle resultater, konkluderer kommentatoren, som samtidig legger til at både August Jensen og Odd Christian Eiking er to jokere som – på en god dag – kan kjempe om seieren.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame