Populære sporter
All sport
Vis alt

Ny dansk seier i Giroen etter arrangørskandale

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 16/05/2023 klokken 17:52 GMT+2

Danske Magnus Cort vant den tiende etappen i Giro d'Italia da italienske Alberto Bettiol ble taklet av arrangøren.

Magnus Cort | Giro d'Italia 2023 - Stage 10 | Cycling Men | ESP Player Feature

Foto: Getty Images

  • Følg Giro d'Italia på Eurosport 1 og discovery+!
Danske Magus Cort vant den tiende etappen i Giro d'Italia foran bruddkameratene Derek Gee og Alessandro De Marchi.
– Jeg er utrolig glad for seieren. Det var veldig viktig og stort. Det er en av de verste etappene jeg har syklet, sier Cort til Discovery.
– Vi fikk et forsprang på tiden og ble jaktet. Jeg kan ikke huske sist jeg presset meg så mye gjennom en etappe, fortsetter dansken.
Dermed står 30-åringen med seier i alle tre Grand Tourene etter seks etappeseire i Vuelta a España og to etappeseire i Tour de France før dagens etappeseier i Giroen.
– For en dag. En utrolig dag. Det er dansk historie, sier EFs danske sportsdirektør Matti Breschel til Discovery.
Men det er velten til italienske Alberto Bettiol som vekker oppsikt.

Absurd velt

For drøye tre mil før mil blir EF Education-rytteren taklet av en funksjonær:
Saken fortsetter under:
picture

Absurd Giro-velt: – Forståelig at han er forbannet

– Det er forståelig at han er forbannet, sier Discovery-kommentator Theis Magelssen.
Bettiol var tilbake på sykkelen og fullførte etappen på nærmere 200 kilometer i kraftig regnvær fra Scandiano til Viareggio etter mandagens hviledag.

Leknessund med bruddforsøk

Det var ventet en heftig bruddkamp for å kjempe om en mulig bruddseier, men det ble aldri en langvarig og intens bruddkamp som strakk seg over flere mil.
Italienske Alessandro De Marchi (Jayco AlUla) og kanadiske Derek Gee (Israel – Premier Tech), som opprinnelig var en del av et syvmannsbrudd som stadig ble tynnet ut, fikk selskap av danske Magnus Cort (EF Education) og Davide Bais (EOLO-Kometa) som støtet seg opp til duoen og sammen dannet kvartetten et tidlig firemannsbrudd.
Andreas Leknessund, som hadde fem dager i rosa trøye den første uken i Giroen, forsøkte å støte seg opp til kvartetten, men nordmannen, med ønske om etappeseier og ta tilbake ledertrøyen, fikk ikke lov til å være med i bruddet og ble raskt hentet inn.

Ny dansk seier

Etter at Bais, som vant årets syvende etappe i Giroen, hadde hentet klatrepoengene på Passo delle Radici - valgte han å slippe seg ned til hovedfeltet.
Feltet så imidlertid ut til å ha jerngrep på de tre utbryterne, men spurtlagene klarte ikke å mobilisere i tide for å hente bruddkameratene.
Dermed kunne ikke feltet forhindre at en fjerde av totalt ti etapper, hvorav to tempoetapper, ble avgjort med bruddseier.
Kanadiske Derek Gee, som jaktet Canada sin første seier i Giro d'Italia, åpnet spurten, men hverken Gee eller De Marchi kunne utfordre danske Cort, som sørget for årets andre danske etappeseier.
Mads Pedersen vant den sjette etappen da italienske De Marchi ble hentet på målstreken etter en lang dag i brudd. Nå kunne ikke De Marchi forhindre dansk seier og ble nummer tre bak Gee.
Danske Pedersen vant spurten i feltet og ble nummer fire.
– Det var synd at bruddet gikk inn, men det dempet skuffelsen at Cort vant, sier Pedersen til Discovery.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame