Populære sporter
All sport
Vis alt

Nok en bruddseier – bursdagbarnet Leknessund forsvarte sammendragsplasseringen

Joakim Opphus

Oppdatert 21/05/2023 klokken 20:03 GMT+2

Amerikanske Brandon McNulty snøtt Ben Healy for sin andre gang seier i årets Giro d'Italia. Mens Andreas Leknessund forsvarte sin 5. plass i sammendraget før hviledagen mandag.

Brandon McNulty slår Ben Healy på målstregen og sejrer på 15. etape: Se afslutningen her

Foto: Eurosport

I en duell med irske Ben Healy (EF Education) og italienske Marco Frigo (Israel Premier Tech) om seieren var amerikaneren den sterkeste på den 15. etappen til Bergamo.
Amerikaneren var den eneste som klarte å henge med irske Healy over dagens siste stigning, andrekategorien Roncola Alta, drøye 38 km før mål, etterhvert klarte ogsa Frigo å kjøre seg opp til duoen.
Israel-rytteren klarte ikke å følge de to når de økte farten igjen på de siste kilometerne, men plutselig kom han som en kule på oppløpet i Bergamo og holdt på å snyte begge to for seieren. Men duoen hang seg på hjulet og snek seg forbi italieneren like før mål med McNulty som førstemann.
Det var UAE-rytterens første Grand Tour-seier i karrieren.
– Ubeskrivelig. Dette var målet mitt her og så ble jeg syk på tempoen, men i dag så ble falt alle brikkene på plass. Jeg er så glad, sier McNulty etter seieren.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Reagerer på skitten manøver: – Håpløst

McNultys seier var den fjerde strake etappen hvor bruddet gikk inn. Nico Denz vant både etappe 12 og 14, mens Movistars Einer Rubio triumferte på den korte 13. etappen. I tillegg til dagens bruddtriumf har det vært hele åtte bruddseire så langt i årets giro.
Det ble nok en gang en stille dag blant sammendragsfavorittene, det ble satt litt fart opp siste stigningen, men det ble ikke noen store luker å snakke om blant favorittene.
Bruno Armirail riktignok klarte ikke å følge de utprega sammenlagtsrytterne opp siste stigning og tapte rundt et halvt minutt, men han beholder ledelsen i giroen etter at han tok over ledertrøya fra Geraint Thomas på lørdagens etappe. Andreas Leknessund beholdt sin 5. plass i sammendraget og ligger 1:50 bak Armirail.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame