Populære sporter
All sport
Vis alt

Leknessund tapte syv sekunder i sammendraget: – Kjører som en sammenlagtfavoritt

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 19/05/2023 klokken 23:18 GMT+2

Det ble colombiansk seier da Andreas Leknessund (23) fortsetter å imponere på fredagens korte og kaotiske Giro d'Italia-etappe.

Andreas Leknessund

Foto: Getty Images

Andreas Leknessund satt lenge med sammenlagtfavorittene og begrenset tidstapet opp til Crans-Montana og er fremdeles nummer fire i sammendraget.
23-åringen tapte syv sekunder til ledende Geraint Thomas og ble nummer 14 når Giro d'Italia beveger seg inn i Alpene. Dermed er han 42 sekunder bak Thomas.
Colombianske Einer Augusto Rubio var sterkest og vant den hektiske og eksplosive 13. etappen foran bruddkameratene Thibaut Pinot og Jefferson Cepeda.
Det er 25-åringens første etappeseier i en Grand Tour og hans største triumf i karrieren.

– Kjører som en sammenlagtfavoritt

Som følge av krevende og utfordrende værforhold ble Giro d'Italia-arrangøren tvunget til å kutte etappen fra 199 kilometer til 75 kilometer.
Rytterne ba arrangøren om å implementere ekstremværprotokollen.
Rytterne ble lyttet til og etter at de hadde fullført en 2,8 kilometer lang nøytral sone i startbyen Borgofranco d'Ivrea gikk rytterne raskt inn i lagbussene som fraktet lagene de første 120 kilometerne av etappen til La Chable.
Dermed gikk starten i foten av det som opprinnelig skulle være dagens andre stigning, Croix de Coeur, og det ble umiddelbart satt fart i stigningen over 15 kilometer à 8,8%.
En sterk femmannsgruppe, bestående av Thibaut Pinot, Valentin Paret-Peintre, Jefferson Cepeda, Derek Gee og Einer Rubio, dannet tidlig fredagens brudd, mens Lekessund satt med sammenlagtutfordrerne.
– Han kjører som en sammenlagtfavoritt, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen halvveis til toppen.

Antiklimas

Utbryterne så lenge ut til å samarbeide fint, men da de kom til bunnen av dagens av Crans-Montana, dagens siste stigning, forsøkte Pinot å riste av seg bruddkameratene ved flere anledninger.
Men både Cepeda og Rubio klamret seg fast til bakhjulet til franskmannen.
Cepeda forsøkte på en tidlig langspurt, men Rubio, som flere ganger kjempet seg tilbake, var sterkest og vant karrierens største seier.
Sammenlagtfavorittene venter imidlertid fortsatt med å sette hverandre på prøve.
– Det ble et stort antiklimaks, sier Discovery-ekspert Henrik Evensen.
Sammenlagtleder Geraint Thomas og hans største utfordrer, Primoz Roglic, kom sammen i mål. Dermed er det fremdeles to sekunder som skiller stjernene.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame