Populære sporter
All sport
Vis alt

Leknessund-kamerat seiret etter millimeterduell: – Helt rått

Joakim Opphus

Oppdatert 24/05/2023 klokken 21:11 GMT+2

Den 17. etappen i Giro d'Italia endte med en uhyre jevn massespurt.

Se spurten: Målfoto-avslutning mellom spurtkanonene

Den 17. etappen fra Pergine Valsugana til Caorle var nest siste mulighet for spurterne å stikke av en seier i årets Giro. Spurtlagene holdt derfor ikke overraskende et jerngrep på dagens brudd og sørget for at etappen ble avgjort i en massespurt.
Det sto mellom Alberto Dainese (DSM), Michael Matthews (Jayco- AlUla) og Jonathan Milan (Bahrain - Victorious) på de siste 50 meterne hvor ingen av duellantene turte å juble da de passerte målstreken.
Men reprisene viste at det var lagkameraten til Andreas Leknessund og Jonas Iversby Hvideberg, Dainese, som hadde de nødvendige millimeterne på sin side.
– For en avslutning av DSM-gutta. Dainese kjører på en måte to spurter der for han mister posisjonen sin også må han finne et nytt hjul og så klarer han å komme fra dypet. dte var helt rått av Alberto Dainese, sa Discoveryekspert Andreas Staunet-Mittet.
Se spurten i toppen av saken.
Fire mann gikk avgårde raskt på dagens etappe, men kvartetten bestående av Charlie Quarterman (Team Corratec - Selle Italia), Senne Leysen (Alpecin-Deceuninck),Thomas Champion (Cofidis) og Diego Pablo Sevilla (EOLO-Kometa) fikk aldri noen spesielt stor luke.
Differansen mellom bruddet og feltet holdt seg stort sett under to minutter gjennom hele dagen takket være spurtlagene som Astana, Bahrain og Jayco AlUla, i tillegg satt Jonas Iversby Hvideberg store deler av dagen og tauet på feltet for sitt spurthåp Dainese.
Kommentator Theis Magelssen lot seg imponere av Hvideberg.
Belgiske Leysen var den av de fire bruddrytterne som holdt unna lengt på etappen og prøvde seg på et solostunt med rundt 20 km igjen. Men 5 km før mål måtte også han innse at kampen mot feltet var tapt og han ble kjørt inn.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame