Populære sporter
All sport
Vis alt

Rytter deplassert etter Cavendish gikk i bakken – Leknessund behold ledertrøya

Joakim Opphus

Oppdatert 10/05/2023 klokken 20:21 GMT+2

Andreas Leknessund får en ny dag i rosa trøye, mens det var Kaden Groves som kunne juble for seier på en regntung 5. etappe som sørget for en kaotisk avslutning.

Cavendish involvert i stygg velt på målstreken: – Dramatisk

Det var ganske rolig dag underveis for rytterne i griseværet på dagens 5. etappe, men da etappen skulle avgjøres i Salerno ble det dramatisk. Det ble en kaotisk finale med hele tre forskjellige velt.
Primoz Roglic, Remco Evenepoel og Mark Cavendish gikk alle ned i tre forskjellige hendelser, hvor sistnevnte gikk i bakken like før målstreken.
Se velten med Cavendish i videovinduet i toppen av saken.
Etter løpet ble DSM-rytter Alberto Dainese deplassert etter å ha kjørt inn i bakhjulet til briten. Laget har akseptert straffen.
En annen rytter som gikk ned i velten like før mål var Andrea Vendrame. Heldigvis så pådro ikke italieneren seg noen brudd i velten og håper å være på startstreken i morgen.

Forsvarte trøya

Målet for sammenlagtsleder Andreas Leknesund bare komme seg helskinnet gjennom etappen. Nordmannen klarte å holde seg på sykkelen, men ble hindret av velten hvor Roglic gikk ned. Men han klarte å kjøre seg opp igjen med god hjelp fra DSM-laget og forsvarte den rosa trøya.
– Det har en hektisk finale. Jeg ble rammet av en krasj med sju km igjen, og jeg var nær en ny krasj etterpå. Jeg fikk hjelp av en lagkamerat til å komme meg opp igjen. Før det har det vært en fin dag i Maglia Rosa. Dessverre regnet det, men jeg nøt dagen likevel, sa nordmannen etter målgang.
Også Roglic kom seg opp igjen etter at han gikk i bakken på velten sju km før mål og tapte ikke noe tid i sammendraget.

Ingen stilfull seier

Selve etappen ble avgjort i en massespurt i kystbyen Salerno. Med Tyrrenerhavet på venstre side var det stort sett strake veien de siste fem kilometerne på etappen, men på såpeglatteveier ble det likevel nok av velt.
Kaden Groves var raskest i spurten og tok sin første etappeseier i Giro d'Italia. Samtidig rett bak vinneren gikk flere ryttere i bakken blant annet Cavendish.
– Jeg trodde alt gikk bra, men jeg krasjet med sju km igjen. Men heldigvis satte jeg på kjedet igjen og kom meg tilbake til fronten. Det var ikke en veldig stilfull seier. Vi mistet hverandre allesammen. Jeg klarte å komme meg på hjulene til DSM, og jeg hadde beina til å vinne. Det er en drøm å vinne en etappe i giroen.
Evenepoel måtte ned på bakken også tidligere på etappen grunnet en en hund som hadde forvillet seg ut i veien.
Se hendelsen i videoen under.
picture

Storstjernen i asfalten etter at hund (!) løp inn i feltet: – Nei, nei, nei!

Den belgiske verdensmesteren kom seg etterhvert tilbake på sykkelen og virket å ha kommet helskinnet fra velten.
Giroen fortsetter torsdag med en ny småkupert etappe som i dag. Den 162 km lange etappen både starter og avsluttes i Napoli.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame