Populære sporter
All sport
Vis alt

Tilbake i Uno-X etter marerittår: – Var bare kjipt hele greia

Joakim Opphus

Oppdatert 01/02/2024 klokken 14:07 GMT+1

Etter to år som var alt annet enn hva Stavanger-syklisten Markus Hoelgaard hadde håpet på, er han nå tilbake i det norske laget Uno-X. Der håper han å finne tilbake til monsterformen fra 2021.

Markus Hoelgaard tilbake i 2021 før Arctic Race of Norway i Tromsø.

Foto: Getty Images

Uno-X har hentet både inn bade gamle og nye fjes før 2024-sesongen. Den danske stjernen Magnus Cort og fjorårets Giro-helt Andreas Leknessund har fått mye av oppmerksomheten, men det kan fort bli en annen hjemvendt helt som skaper overskriftene i 2024.
Markus Hoelgaard er tilbake i gult og rødt etter to år i det amerikanske laget Trek- Segafredo.
– Det er veldig fint å være tilbake. Det kjenner jeg at jeg har savnet litt. Det var godt å komme tilbake til kjente folk. Selv om det er noen nye ryttere og personer i støtteapparatet så føles det likt og hjemme på et vis, forteller Hoelgaard til Discovery.
Rogalendingen syklet tre sesonger i Uno-X før ferden gikk videre til Trek - Segafredo i 2022. Der har han måtte oppleve lagets store sportslig opptur fra utsiden.
– Det har vært veldig kult å se, samtidig som jeg følte spesielt nå i fjor at jeg ønsket å komme tilbake. Men det var veldig spennende å følge med fra utsiden og jeg er sikker på at vi kommer til å fortsette den utviklingen videre.

– Var aldri i nærheten

Hans tid i Trek kan ikke beskrives på noen annen måte enn skuffende.
– Jeg kom jo aldri helt på innsiden i Trek når det gikk dårlig. Jeg fikk aldri kjørt klassikerne og kom ikke inn i den rittplanen og vært sammen med de rytterne som jeg skulle kjøre med. Det ble to år hvor jeg aldri kom i gang på et vis, forteller Hoelgaard.
– Det ble mye skader og sykdom som førte til formsvikt og da faller egentlig mye forskjellig sammen. Totalen av det ble egentlig at jeg aldri var i nærheten.
Etter mye motgang forteller Hoelgaard at han opplevde at formen var på en oppadgående kurve etter NM i fjor sommer. Han tok blant annet klatretrøya i Polen rundt i august, men et albuebrudd i Renewi Tour endte sesongen og tiden i Trek.
– Er du skuffet over hvordan tiden i Trek ble avsluttet?
– Absolutt. Jeg er veldig glad for å være tilbake i Uno-X, men det var ikke det jeg hadde håpet på og at det skulle gå slik som det gikk. Jeg fikk aldri vist meg selv fra min beste side. Det synes jeg er litt kjipt og de (Trek) hadde fortjent bedre når de ga meg så mye tillit. Det var bare kjipt hele greia.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Wærenskjold syklar inn til sesongens første siger

Koronaproblemer

Hoelgaard slet mye med ettervirkningen av koronasykdom i årene i Trek. Men hvor mye sykdommen har hatt å si for den skuffende tiden i laget er han usikker på.
– Det vet jeg for så vidt ikke helt selv heller. Jeg tror det var en blanding av mye forskjellig. Jeg har tatt både CT og ultralyd og alt mulig av lungene som har vist at det var noe, men hvor stor grad det har gått utover prestasjon og form er usikkert. Det er en total der, men at det var noe det var det.
– Er det snakk om symptomer på «longcovid»?
– Jo, de mente det var en form for det og at det bare kommer seg over tid egentlig. Jeg droppet NM og tok det rolig første del av sommeren også kom det seg litt igjen, sier Hoelgaard som sier at oppkjøringen i vinter har gått som planlagt.

Tilbake i 2021-form

Det var med god grunn at Trek - Segafredo hentet inn Markus Hoelgaard etter 2021-sesongen.
Stavanger-syklisten imponerte enormt i Uno-X-trøya gjennom hele sesongen og han innrømmer at han kjenner seg like sterk igjen som han var suksess-sesongen.
– Hvis du ser på det jeg gjorde på trening det året, så tror jeg ikke det var på et like bra nivå som jeg fikk ut i løp. Jeg klarte å løse rittene bra og var i en god flyt. Rent fysisk så føler jeg at jeg er like bra nå som da.
I 2021 ble han blant annet nummer sju på EM-fellesstarten, kun slått av store navn som Sonny Colbrelli (1. plass), Remco Evenepoel (2), Benoît Cosnefroy (3), Matteo Trentin (4), Tadej Pogačar (5) og Marc Hirschi (6).
Se avslutningen av EM-fellestarten i videoen under.
picture

Imponerte i «årets tøffeste sykkelritt»: – En kjempeprestasjon

I fellesstarten i VM noen uker etter ble han nummer tolv og kom i mål i samme gruppe som Wout van Aert og Mathieu van der Poel. Han avsluttet sesongen med å bli nummer to sammenlagt i CRO Race.
Han er derimot klar på at sykkelverden ikke er den samme som for to år siden.
– Men så vet jeg jo at nivået høyere nå enn tidligere så handler det om å løse løpene like bra taktisk som jeg klarte i 2021. Jeg var god på å være i forkant og løste løpene på en god måte det året.
Hoelgaard sesongdebuterte i Grand Prix Cycliste de Marseille søndag. Der endte han på en imponerende 15. plass som beste nordmann og Uno-X-rytter. Prestasjonen der imponerte Discoverys sykkelkommentator Theis Magelssen.
Hoelgaard sykler denne uken etapperittet Etoile de Bessèges i Frankrike. Første etappe ble derimot kansellert etter demonstrasjoner i område.
Uno-X har allerede sikret seg sesongens først seier takket være Søren Wærenskjold i AlUla Tour. Det rittet kan du også følge på discovery+ denne uken.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame