Populære sporter
All sport
Vis alt

Monsterspurt av Wærenskjold sørget for sesongens første Uno-X-seier: – Lekende lett

Oppdatert 31/01/2024 klokken 15:03 GMT+1

Søren Wærenskjold vant den andre etappen i AlUla Tour og sørget for årets første seier for det norske laget.

Wærenskjold syklar inn til sesongens første siger

Wærenskjold sørget for sesongens første seier for Uno-X da han vant den andre etappen av AlUla Tour onsdag.
Etappen ble avsluttet med en slak oppoverbakke. Noen av de beste spurtene hadde derfor ikke sjans til å følge mandalitten med sine kjempekrefter. Det var 23-åringens andre seier i rittet. Han vant også en etappe i fjor på lignende måte.
– Det virker som jeg presterer på mitt beste når jeg er langt hjemmefra, sier en godt fornøyd Wærenskjold i seiersintervjuet.
– Jeg følte meg bra i dag. Det var medvind i spurten, og det passet meg bedre ettersom jeg er en ganske høy fyr. Det er godt å få en sånn start på sesongen. Man er alltid spent på hvordan formen er. Det virker i hvert fall som vinteren har vært ganske bra, sier den nesten to meter høye syklisten.
Seieren betyr at Wærenskjold overtar ledertrøya selv om han er på samme tid som gårsdagens vinner Casper van Uden.
– Jeg visste at det var viktig ikke å bruke opp alle kreftene i sidevinden, sånn at melkesyra ble sittende i beina til avslutningen. Jeg måtte bare håpe at vi klarte å hente inn dem foran, og heldigvis gikk det, sa Wærenskjold etter karrierens sjuende profesjonelle seier.
Se intervjuet i videoen under.
picture

Wærenskjold etter triumfen: – Vi gjorde det perfekt

Solid taktikk

På den 199 km lange etappen gjennom ørkenlandskapet i Saudi Arabia var det en fire kilometer lang, men ikke for bratt stigning, som var avslutningen på etappen. Franske Pierre LAttour prøvde seg på en langspurt, men ble hentet inn av Uno-X-toget ledet ann av Louis Bendixen og Erik Nordsæter Resell.
– Han blir bare bedre og bedre. Han var storfavoritt i dag også leverer han med en så suveren seier, sa kommentator Theis Magelssen da mandalitten passerte målstreken først.
– For en kontrollert seier av Uno-X og Søren Wørenskjold. De er iskalde når Latour stikker med én kilometer igjen og så klinker de til med Bendixen og Resell. De gjør en kremjobb og serverer «flodhesten fra Mandal» perfekt. Det er så lekende lett. En maktdemonstrasjon!
Discoverys sykkelkommentator Andreas Staune-Mittet lot seg også imponere av Uno-X sin taktikk på slutten av etappen.
– En solid taktisk vurdering av Uno-X. Latour går på en formidabel langspurt og Uno-X så ut til å være litt sperret. Men det var en solid jobb av opptrekkerne som leverte Wærenskjold i en fantastisk posisjon.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame