Johannessen på seierspallen sammenlagt

Oppdatert 06/02/2022 klokken 17:19 GMT+1

Tobias Halland Johannessen (22) fortsetter å imponere på sykkelsetet. Søndag forsvarte han 3.-plassen sammenlagt i etapperittet Etoile de Bessèges.

Tobias Halland Johannessen

Den norske Uno X-rytteren havnet 33 sekunder bak den italienske vinneren Filippo Ganna på den avsluttende tempoetappen på 11 kilometer rundt byen Alès, men han holdt på 3.-plassen i sammendraget.
Johannessen vant lørdagens etappe til Mont Bouquet og kjørte seg dermed opp i ryggen på tetduoen Benjamin Thomas (Cofidis) og Alberto Bettiol (EF).
Thomas ble nummer tre på tempoen og vant sammenlagt. Det skilte til slutt 16 sekunder ned til Bettiol og ytterligere 16 til Johannessen.
Johannessen har imponert gjennom rittet i Frankrike og noterte også 3.-plasser torsdag og fredag. Han slo for alvor igjennom i fjor sommer med sammenlagtseier i Tour de l'Avenir, kjent som «ungdommens Tour de France».