Populære sporter
All sport
Vis alt

Kristoff før klassiker-«hardkjør»: – Da er det smartere å hoppe i bilen

Joakim Opphus

Oppdatert 24/03/2023 klokken 09:41 GMT+1

Nå går sykkelsesongen inn i en ny fase for Alexander Kristoff. Det er vårklassikerne som står for tur, og med flere lange og ofte utmattende sykkelritt i vente er Uno-X-rytteren tydelig på at man må være litt kynisk når det kommer til prioriteringene i rittene.

Kristoff til Discovery: – Det er noe å ha i bakhodet

Rittene kommer som perler på en snor med E3 Saxo Bank Classic fredag før Gent-Wevelgem kommer allerede to dager senere.
– Jeg føler meg egentlig grei, så det blir spennende å se hvordan det kjennes ut i helgen. E3 har jeg ikke akkurat det beste minnene fra. Det har vært ganske langt ned på listene, sier Alexander Kristoff til Discovery før klassikerne braker løs.
4. plassen fra 2015 er så langt beste resultat for Kristoff i den belgiske klassikeren. Utenom 2015 varierer plasseringene mellom en 21. plass (2019) og til 94. plass (2012) som sitt dårligste resultat.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Se Kristoffs første Uno-X-triumf: – Jakten på 100 proffseire starter nå

– Tvinger meg ikke til mål

Men i søndagens Gent-Wevelgem er minnene betrakelig bedre, med en seier fra 2019 som høydepunktet. Det er også en løype som 35-åringen mener passer han desto bedre.
– På papiret passer Wevelgem meg litt bedre så jeg må ha det litt i bakhodet (under E3) at det kommer på søndag. Normaltsett så tror jeg at jeg kan henge med på i en god gruppe fredag så vi vil jo prøve på det først, sier Kristoff som har lagt en fin treningsperiode etter Paris-Nice bak seg.
Kristoff er klar på at Gent-Wevelgem har førsteprioritert av helgens to ritt før enda større oppgaver venter i april.
– Hvis jeg er helt ute av løpet i E3 så tvinger jeg meg ikke til mål. Da er det heller smartere å hoppe i en bil å kjøre det siste stykket, istedenfor å slite seg helt ut. Med tanke på at det er kun én dag i mellom.
– Jeg må kjenne litt etter i E3 hvis jeg føler at jeg er langt unna og ikke har sjans så er det unødvendig å bruke mye krefter. Men selvfølgelig så ønsker jeg å henge med så bra det lar seg gjøre.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame