Populære sporter
All sport
Vis alt

Kamp mot Tour de France-klokken etter beinbrudd: – Ikke gitt det opp

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 27/03/2023 klokken 15:26 GMT+2

Fredag brakk Anders Skaarseth (27) beinet etter skrekkvelt. Likevel har han ikke gitt opp Tour de France-drømmen.

Skummel velt for Uno-X-profilen: – Dette ser ikke bra ut

– Jeg ligger med beina høyt og har hatt vondt etter operasjonen. Det er litt lange netter, sier en skuffet Anders Skaarseth til Discovery.
For etter fredagens stygge velt i E3 Classics må 27-åringen innstille seg på mellom fire til seks måneder på sidelinjen etter benbruddet. I første omgang ryker flere vårklassikerne for en av Uno-X sine beste og viktigste klassikerryttere.
– Det er ikke mulig å få et dårligere tidspunkt for skade. Det er et lite slag og en nedtur. Sesongen er nesten over. Det er et par mål for sesongen som ryker.
– Jeg vil ikke tenke og fokusere så mye på tiden som venter. Jeg vil heller ta det litt dag for dag og uke for uke, fortsetter Lillehammer-syklisten.
Se velten til Skaarseth øverst i saken.

Mister mest sannsynlig Tour de France

Skaden skaper også utfordringer for Uno-X. Kaptein Alexander Kristoff må klare seg uten èn av hans viktigste hjelperyttere i de viktige vårklassikerne fremover.
– Det er et stort minus. Anders sin største styrke og arena er klassikerne. Han er i hans beste alder og skal erfare og ta flere steg via klassikerne. Når de ryker er det helt klart en nedtur, sier sportsdirektør i Uno-X Stig Kristiansen til Discovery om Skaarseths skadefravær.
Med under 100 dager til sommerens store høydepunkt, Tour de France, spøker det også for deltakelse for Skaarseth når Uno-X skriver historie som det første norske herrelaget i det prestisjefulle treukersrittet.
– Det er en stor nedtur. Det har vært en motivasjonsfaktor på trening og det jeg hovedsakelig siktet meg inn på i år, sier Skaarseth.
– Det er ikke noe vits å spå noe annet, og så vil det være gode nyheter hvis det skjer noe annet, sier Kristiansen, selv om Skaarseth har et lite håp om å være klar 1.juli da Tour de France starter i Bilbao i Spania.
– Jeg har ikke gitt det opp helt ennå, selv om det mest sannsynlig kommer for tidlig, utdyper Skaarseth.
Se intervju med Alexander Kristoff før helgen. Saken fortsetter under video.
picture

Kristoff til Discovery: – Det er noe å ha i bakhodet

Ønsker å bidra på andre måter

Nå er 27-åringen, som stort sett har styrt unna velt og aldri vært utsatt for beinbrudd i karrieren tidligere, hjemme i Belgia etter operasjon og ønsker å bidra på andre måter.
– Jeg vil dele av min erfaring. Vi snakker mye sammen, så det vil være muligheter for å utveksle mye erfaring.
Likevel erkjenner Kristiansen at det ikke er noen umiddelbare erstattere for Skaarseth i rekkene hos Uno-X.
– Det er det som er problemet med et begrenset antall ryttere i klassen til Anders, sier Kristiansen, før han fortsetter:
– Når slike ryker er det en fet strek i regningen. Det er det ikke noe tvil om. Vi har flere unge lovende som kan steppe inn, men Anders er viktig.
picture

Tok pokersjanse på Kristoff: – Hvorfor signerte dere ham?

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame