Populære sporter
All sport
Vis alt

Lettet Hushovd etter Abrahamsen-bragd: – Dette trengte vi virkelig

Joakim Opphus

Oppdatert 27/03/2024 klokken 18:12 GMT+1

Jonas Abrahamsen slo til med en råsterk andreplass i Dwars door Vlaanderen onsdag. Etter en sesong som har vært under pari så langt er onsdagens resultat en lettelse for Uno-X-sjef, Thor Hushovd.

Abrahamsen med historisk pallplass for Uno-X: – En vanvittig prestasjon

– Vi skal ikke legge alt på uflaks, men vi har hatt litt stang ut i det siste og et alt for stor fravær på resultater, også kom dette resultatet, så dette trengte vi virkelig, forteller Uno-X-sjef Thor Hushovd til Discovery etter Abrahamsens andreplass i Dwars door Vlaanderen.
– Vi trengte dette for hele gruppa og for laget.
Hushovd er meget imponert over måten dagens norske helt løste det tøffe brosteinsrittet.
– Det var meget imponerende og veldig bra kjørt. Det er utrolig gøy at det skjer for en rytter som har vært med i laget helt fra starten. I dag var han bare vanvittig sterk.

Interesse fra WT-lag

Abrahamsen var den eneste rytteren i gruppen som kjempet om seieren som hadde sittet i brudd hele dagen. Likevel var han den soleklart sterkeste i spurten om andreplassen.
Hushovd tror at fjorårets deltakelse i Tour de France har vært en viktig faktor i Abrahamsens utvikling og suksess så langt i 2024.
– Han var veldig kjøresterk i dag. Det er ofte noe med en treukerstour og Tour de France som gjør noe med ryttere, og det har det virkelig gjort for «Abra». Han har løftet seg betraktelig, mener Hushovd.
Discoverys sykkelkommentator Theis Magelssen sa underveis i dagens ritt at Abrahamsen ikke lenger er en rytter som går under radaren og at det bør være en mann flere World Tour-lag har på sin ønskeliste.
– Det er ingen tvil om at det blir lagt merke til av alle de store lagene. Men heldigvis så har han et par år igjen hos oss. Det er en rytter vi skal ta godt vare på, sier Hushovd om den mulige økende interessen rundt nordmannen.
Abrahamsen signerte i fjor sommer en kontraktsforlengelse med Uno-X ut 2026-sesongen.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Van Aert på gråten etter stygg velt: – Fullstendig stjernefall

Viktige poeng

Uno-X står med kun én seier i årets sesong etter at Søren Wærenskjold vant en etappe i Saudi Tour. Det dansk-norske laget kjemper en evig kamp om å sanke inn nok poeng til å rykke opp på World Tour-nivå.
Skadene til Tobias Halland Johannessen og Magnus Cort, samt sykdom på Alexander Kristoff og Søren Wærenskjold har gjort det vanskelig for laget å hevde seg i toppen.
Med den skuffende sesongen så langt har laget havnet litt bakpå kontra de nærmest lagene som Tudor, TotalEnergies og Astana som ligger på de tre plassene over Uno-X.
Uno-X er for øyeblikket nummer 23 med 1112 poeng. De 21 beste lagene rykker opp på World Tour-nivå etter syklusen på tre år er over. Treårsperiode som man er inne i nå avsluttes etter 2025-sesongen.
Dagens andreplass av Abrahamsen gir hele 250 UCI-poeng til Uno-X som da vil passere både TotalEnergies og Astana.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame