Træen imponerte igjen – tok norsk Dauphiné-rekord

Publisert 11/06/2023 klokken 15:13 GMT+2

Italieneren Giulio Ciccone vant den siste etappen av sykkelrittet Critérium du Dauphiné i Frankrike søndag. Torstein Træen viste på ny muskler.

Torstein Træen

• Følg Uno-X og resten av sykkeleliten på discovery+ og Eurosport.no.
Ciccone var med i bruddet på den 152,8 kilometer lange og tøffe etappen fra Le Pont-de-Claix til La Bastille-Grenoble Alpes Métropole. Han kom til mål i ensom majestet selv om konkurrentene nærmet seg mot slutten.
Regjerende Tour de France-mester Jonas Vingegaard fulgte nærmest Ciccone og tok en klar sammenlagtseier i årets Dauphine-ritt. Dansken var i mål slått med 25 sekunder.
– De siste 500 meterne var virkelig lange, men med alle menneskene som omkranset løypa var det samtidig fint. Jeg er kjempefornøyd, sa en lykkelig Ciccone.
– Jeg skal gifte meg i neste uke, så dette får bli en tidlig bryllupsgave til min kommende kone, fortsatte han.
Vingegaard beviste på sin side med all tydelighet at han er i god rute til sommerens Tour de France. Der er han regjerende mester. Rittet i Frankrike starter 1. juli.
Søndagens Dauphine-etappe ble avsluttet med en svært tøff stigning opp til La Bastille i Grenoble. Adam Yates tok tredjeplassen på etappen og ble nummer to sammenlagt. Han var samtidig knust med to minutter og 23 sekunder av Vingegaard i rittet.
Også Uno-X-rytter Torstein Træen klarte seg meget bra i søndagens avslutning. Han tråkket i mål til en 11.-plass, slått med ett minutt og elleve sekunder av etappevinner Ciccone.
Det betyr at Træen sikret seg en uhyre sterk åttendeplass sammenlagt i det sterke startfeltet. Aldri tidligere har en nordmann plassert seg like høyt i Criterium de Dauphine. Tobias Halland Johannessen ble nummer ti i fjor.
Tredjeplassen sammenlagt gikk til australske Ben O'Connor.