Populære sporter
All sport
Vis alt

Luksusproblem etter Tour de France-billetten: – Alle vil være med på festen

Asbjørn Myhre

Oppdatert 12/02/2023 klokken 14:02 GMT+1

Det er ikke bare ryttere som drømmer om en plass i Tour de France. For Uno-X betyr sommerens franske sykkeleventyr en skjerpet konkurranse i hele organisasjonen.

Dette er Tour de France-planen til Uno-X: – Vi skal være aggresive

  • Se Uno-X i éndagsrittet Clásica de Almería på Eurosport Norge og discovery+ søndag fra klokken 15.15.
ALTEA (Discovery):
– Jeg har vært med lenge i dette prosjektet og må klype meg i armen når vi nå får en plass i Tour de France. Det blir stas, men jeg er glad vi fikk beskjeden såpass tidlig sånn at vi har god tid til å forberede oss, sier Kurt Asle Arvesen til Discovery.
48-åringen opplevde selv å vinne én etappe i Tour de France da han var først over målstreken i Foix i 2008. Nå er han sportssjef for Uno-X som blir det første norske herrelaget i verdens gjeveste sykkelritt.
– Hva gjør det med gruppa når man får beskjed om at Tour de France-deltagelse er i boks?
– Det gir masse energi. Jeg snakket nettopp med noen i staben vår og alle lurer på hvem som skal være med til Frankrike.
– Det blir en tilspisset konkurransesituasjon?
– Definitivt. Vi har 28 ryttere i stallen og kun åtte kan stå på start på første etappe i Baskerland 1. juli. Men det gjelder ikke bare rytterne. Det er akkurat samme konkurranse blant mekanikere, massørerer, fysioterapauter og sportsdirektører. Alle vil være med på festen, forklarer Arvesen.

Monumenter venter

Uno-X noterte seg for sesongens første seier allerede 1. februar, da Søren Wærenskjold vant den tredje etappen under Saudi Tour. For Arvesen er det viktige måneder og ritt i vente også før sesongens franske høydepunkt.
– Det finnes mange gulrøtter for rytterne før Tour de France, ja. Vi skal blant annet kjøre tre monumenter (Flandern rundt, Paris-Roubaix og Liège-Bastogne-Liège, journ.anm.), minner Arvesen om.
Denne helgen konkurrerer laget både på den arabiske og den iberiske halvøy. Én gruppe kjører Muscat Classic og Tour of Oman, mens Alexander Kristoff skal forsøke å forsvare fjorårstriumfen i søndagens Eurosport Norge-sendte Clásica de Almería.
– Foreløpig blir ikke opplegget for vår del så veldig annerledes selv om vi skal kjøre Tour de France i sommer. Men når vi kommer fram til mai må vi kanskje tenke litt annerledes for å friske opp ryttere og spisse formen til Frankrike, sier Arvesen.
Sett denne?
picture

Imponert over kulturen: – Jeg har stort sett vært igjen alene tidligere

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame