Populære sporter
All sport
Vis alt

Er mestvinnende i Uno-X: – Ikke noen som forventet det

Joakim Opphus

Publisert 16/04/2023 klokken 10:48 GMT+2

Uno-X har en rekke med flere store sykkeltalenter i stallen. Men det er verken Alexander Kristoff, Halland Johannessen-tvillingene, Søren Wærenskjold eller regjerende norgesmester Rasmus Fossum Tiller som er mestvinnende rytter på laget i 2023.

Prat med Uno-X-ledelsen ble nøkkelen til suksess: – Glad de tok det hensynet

  • Følg Fredrik Dversnes og Uno-X i Amstel Gold Race søndag fra kl. 14:30 på discovery+ og fra kl. 15:30 på Eurosport Norge
Den fortjenesten er det 26 år gamle Fredrik Dversnes fra Egersund som har med sine to seire så langt i 2023. Det er ikke akkurat noe han skryter veldig om til sine lagkamerater.
– Det er jo klart litt artig det, men man flirer det jo litt bort. Hadde Alex (Alexander Kristoff) kjørt de rittene jeg hadde kjørt og jeg de han hadde kjørt så ville nok ting sett annerledes ut.

Ikke forventet

De to seirene var av det spesielle slaget for Egersund-syklisten som sykler sin andre sesong for Uno-X.Det var nemlig hans aller første proffseire i karrieren som kom med bare én ukes mellomrom.
– Det var skamkjekt, sier han på sin vaskekte Egersund-dialekt til Discovery fra et hotell i Nederland hvor han forbedrer seg til debutere i søndagens Amstel Gold Race.
Den første seieren kom i det franske éndagsrittet La Route Adélie de Vitré 31. mars. Nøyaktig én uke senere vant han igjen da han gikk til topp på den fjerde etappen i etapperittet Région Pays de la Loire Tour. Der ble han også nummer to i sammendraget til slutt.
– At det skulle gå så godt det tror jeg ikke det var noen som hadde forventet, meg inkludert. Men det var jo løp jeg hadde sett frem til for rent profilmessig så var det noe som passet meg.

Går opp et lys

Dversnes må si seg enig på spørsmål fra Discovery om han er inne i sin livs form som syklist, men likevel så kom triumfene litt overraskende på han.
– Uten å være «cocky» så går det jo faktisk opp for en selv hvor sterk man faktisk er og hva man faktisk kan levere. Akkurat det ble jeg litt overrasket over. Også så kan man snu litt på det og si hvor overrasket man ble av hvor dårlige mange av konkurrentene var, hvis man vil se på det på den måten.
Dversnes mener det gikk opp et lys for han etter prestasjonene i Frankrike.
– Én suksess er en ting, men når du kan bekrefte den triumfen i et enda skarpere selskap uken etterpå så er det jo klart at det gjør noe med selvtilliten. Det går på en måte opp et lys for deg, sier den tidligere Coop-rytteren som også tok en imponerende 3. plass i Paris-Camenbert tidligere denne uken.
Der slo han en såpass god rytter som franske Valentin Madouas. Madouas har blant annet en 3. plass i Flandern rundt fra i fjor og en 10. plass i sammendraget i Tour de France å vise til.

– Det rittet som passer best

Søndag møter Dversnes den franske rytteren igjen, men nivået og de ytterligere konkurrentene vil dog være betydelig bedre i årets første ardennerklassikker: Amstel Gold Race.
I tillegg til Madouas så er også Tadej Pogacar, Neilson Powless, Michal Kwiatkowski og Tom Pidcock blant stjernerytterne som stiller i det nederlandske endagsrittet.
– For min del så er nok Amstel det rittet av dem (Ardennerklassikerne, journ.anm) som passer meg best på papiret. Utfordringen blir å ligge i rett posisjon. Det fysiske har man jo bevist er på plass, men det er det mange som har bevist.
Uno-X kommer inn i rittet med tre ess i ermet.
– For meg så gjelder det å ha fokus på posisjoneringen og klare å ta den plassen man skal ha, og får man til det på en god måte og med god hjelp så kan man nå langt. Vi har en plan med tre forskjellige ryttere med meg, Jonas (Gregaard) og Tobias (Halland Johannessen) som har litt mer fremskytte roller.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame