Populære sporter
All sport
Vis alt

Halve Uno-X veltet da uslåelige Pogačar herjet: – Sykkelguden fra Slovenia

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 16/04/2023 klokken 17:37 GMT+2

Uno-X-diamanten Tobias Halland Johannessen vred seg i smerte da halve Uno-X gikk ned i megavelt da Tadej Pogačar tok første stikk i ardennerklassikerne.

Uno-X-i megavelt: – Får enda mer motgang

Drømmestarten på sesongen vil ingen ende ta for den doble Tour de France-vinneren fra Slovenia.
– Han er i ferd med å bli keiseren i hele sykkelverden, sier Discovery-kommentator Theis Magelssen.
Etter seieren i årets første ardennerklassiker står Pogacar med utrolige 11 seire så langt denne sesongen.
– Han kan vinne alt og gjør som han vil. Nå er han endagsrittkonge også, fortsetter Magelssen.

Takker rivalen

Sloveneren skriver seg også inn i et selebert selskap etter seier i årets første ardennerklassiker.
For det er kun fire Tour de France-vinnere som har vunnet klassikeren Amstel Gold Race tidligere, i tillegg er Pogacar den første siden belgiske Philippe Gilbert til å vinne både Flandern rundt og Amstel Gold Race i samme sesong.
Men det var ikke tilfeldig at Pogacar la grunnlaget for nok en seier da han parkerte bruddkameratene Thomas Pidcock og Ben Healy tre mil før mål opp Keutenberg i de lokale rundene:
– Mathieu van der Poel sa at jeg burde gå i den bakken. Det er den hardeste bakken, og den passer meg veldig bra. Han fortalte meg om stigningen i en melding for tre dager siden, så takk til ham, sier Pogacar i seiersintervjuer og smiler.

– Sykkelguden fra Slovenia

Sloveneren skriver seg også inn i et selebert selskap etter seier i årets første ardennerklassiker.
For det er kun fire Tour de France-vinnere som har vunnet klassikeren Amstel Gold Race tidligere, i tillegg er Pogacar den første siden belgiske Philippe Gilbert som vinner både Flandern rundt og Amstel Gold Race i samme sesong.
– Han finner et nytt gir her. Soloshowet starter, kommenterte Discovery-kommentator Theis Magelssen da UAE-rytteren satte nødestøtet drøye tre mil før mål og kjørte solo til mål.
– Hvem i all verden skal hente han nå. Sykkelguden fra Slovenia. Det er noe guddommelig over Tadej Pogačar, fortsetter Magelssen.

Vred seg i smerte

Uno-X med Tobias Halland Johannessen på startstreken satt godt plassert hele dagen - helt frem til drøye 50 kilometer før mål da halve Uno-X gikk ned i megavelt.
– Han får enda mer motgang. Rundt svingen her går det galt. Det er speilglatt, sa Magelssen.
Johannessen har vært skade- og sykdomsplaget det siste året og måtte blant annet utsette sesongstarten som følge av en overbelastning.
Fredrik Dversnes, som har vist storform innledningsvis denne sesongen, og danske Jonas Greegard gikk også i bakken i velten, men sportsdirektør Gabriel Rasch bekrefter til TV 2 at alle tre var tilbake på sykkelen etter velten.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame