Foto: Anton Granhus, Norges Rytterforbund
Onsdag starter sprangdelen i mesterskapet, der Norge har med en individuell ekvipasje: Marit Haarr Skollerud og hesten Dublin van Overis.
Johan Sebastian Gulliksen, var også påmeldt til VM, men hesten David Guetta pådro seg nylig en liten skade.
Sprangridning
Norsk sprangrytter kan bli historisk: – Det er beinhard konkurranse og et skyhøyt nivå
05/11/2022 KLOKKEN 21:49
Johan har tidligere vunnet en EM-etappe for unge ryttere, og regnes som en av Norges mest fremadstormende.
Han stiller nå i kommentatorboksen sammen med Eurosports egen Heidi Skar. Dette blir Gulliksens debut som ekspertkommentator.
Han regner USA og Sverige som de største favorittene i lagkonkurransen, mens han har tro på Steve Guerdat eller svenske Peder Fredricson i det individuelle mesterskapet.
– Dette blir noe helt nytt for meg, men jeg tar utfordringen og gleder meg veldig til å kommentere sammen med Heidi. Vi er begge lidenskapelig opptatt av hestesporten, og derfor har vi mye å gi i kommentatorboksen. Folk bør virkelig få med seg dette de neste fem dagene på Eurosport «, sier Johan Sebastian Gulliksen.
Nivået på ryttere og hester har aldri vært høyere enn det er nå.
– Hestesport er både spennende og estetisk. Det som også i tillegg gjør sporten interessant og unik er at menn og kvinner konkurrerer i samme mesterskapsklasser. Og hester er flotte dyr. TV-ruta kler hestesporten. Dette kommer til å bli et av de mest spennende VM i historien «, sier Heidi Skar, som har 18 års fartstid på kanalen og kommenterer sitt femte VM.
VM i sprangridning sendes på Eurosport 1 og Eurosport Norge fra onsdag til søndag, med lagfinale fredag og individuell finale søndag.
Tokyo 2020
Nordmann blir tidenes eldste norske OL-deltaker
05/07/2021 KLOKKEN 15:00
Sprangridning
Gladnyhet for norsk hestesport
18/04/2020 KLOKKEN 13:08