Maciej Janowski går inn i Speedway Grand Prix med sin første VM-medalje i sikte etter så vidt å ha misset pallen i fire av de siste fem sesongene.
Den polske føreren har sju seire i Speedway Grand Prix, inkludert fjorårets åpning i Praha, men sammenlagt har han endt på den sure 4. Plassen i 2017, 2018, 2020 og 2021.
Speedway GP
Speedway GP: Vaculik vinner finalen
28/05/2022 PÅ 19:45
Med så mye stang ut, er det mange som forventer at den polske stjernen klatrer opp på sammenlagtspallen i år.
– Slik er det hvert år, men mange spør meg «når? Hvorfor ikke dette året, du har vært så nære». Reisen vår har vært utrolig og jeg gleder meg til å representere landet mitt, hjemstedet mitt og klubben min vært år. Selvfølgelig ville det ha vært bedre å stå på podiet, men vi har hatt et par gode seire så langt. Jeg er veldig glad for å være der jeg er, sier Janowski til Discovery.

Regjerende verdensmester utestengt

Polakken kjører for WTS Sparta Wroclaw. I fjor vant lagkameraten Artem Laguta verdensmesterskapet, men den russiske føreren får ikke delta i årets utgave. Årsaken er den pågående konflikten mellom Russland og Ukraina.
Dermed er det flere som forventer at Janowski skal plukke opp handsken for det polske laget.
– Det er vanskelig å steppe inn for verdensmesteren. Vi kan ikke gjøre så mye med det, men det er det det er. Selvfølgelig blir det veldig vanskelig for oss, forteller Janowski.
Selv om lagets store stjerne er ute, har Janowski troen på at Sparta Wroclaw kan få en god sesong.
– Laget vårt var veldig, veldig sterkt før og jeg tror det fortsatt er sterkt med et par av de unge stjernene som vokser. Så jeg er veldig, veldig fornøyd og så får vi se hvordan det ser ut mot andre lag.
Speedway GP
Ekskludert for å bruke feil farge på hjelmen
28/05/2022 PÅ 19:44
Speedway GP
Her deler motorsykkelen seg i to midt i løpet
28/05/2022 PÅ 19:43