Under første dag av X Games i Aspen gikk det galt for det norske OL-håpet i snowboard, Ståle Sandbech.
Nordmannen falt i første run i kvalifiseringen til slopestylefinalen og landet med rumpen på kanten etter hoppet. Etter å ha kommet seg ned hadde han store smerter i ryggen.
PyeongChang
Endret planen etter omfattende skadeliste: – Det er veldig vondt for et vanlig menneske
24/02/2018 PÅ 13:27
– Jeg var gira og skulle dra til på sistehoppet, men hadde litt lite fart og fikk ikke utnyttet hoppet. Jeg fikk ikke den «popen» jeg brude hatt. Jeg snurra så fort at jeg ikke hadde oversikt over hvor jeg var i lufta. På det trikset får man mer oversikt litt senere i rotasjonen, men plutselig var kulen der.
– Nå ligger jeg her i fosterstilling med en bandasje med is på ryggen og spiller scrabble på telefonen. Det var dritt ass, men «shit happens», fortsetter Ståle Sandbech i en pressemelding fra sykestua i Aspen.

– Får krysse fingrene for at det ikke er alvorlig

Nordmannen var innstilt på å forsøke seg på et nytt run, men måtte istedenfor ta turen til legevakten og trakk seg fra konkurransen. Det er usikkert om han stiller i Big Air fredag. Trekker han seg, rykker Røisland inn som reserve.
– Han går fint, men har vondt på venstre side nederst i korsryggen. Vi har gjort en del undersøkelser og dro til legevakten for å låne en benk. Legen på stedet gjorde undersøkelser for å utelukke bruddskader og nevrologiske utfall. Han har vondt når han beveger seg, men det er muskulært, sier landslagets osteopat Stian Lauritzen.
PyeongChang-deltakelse er trolig ikke i fare.
– Per nå så er ikke OL i fare, men vi må bare se an hvordan det utivkler seg Jeg er glad for at det ikke er noe brudd eller lignende. Muskulære skader trenger som regel bare tid, is og massasje, så jeg håper det ordner seg etter hvert, sier landslagssjef Per-Iver Grimsrud til NRK.
Sandbech tok sølv i slopestyle under OL i Sotsji. Tidligere har han også tatt to sølv i samme disiplin i X Games - senest i Hafjell i 2017.

Flere fall

Torgeir Bergrem og Mons Røisland falt også i første run. Sistnevnte gikk også i bakken på run nummer to og røk ut i kvaliken. Bergrems 6.-plass holdt heller ikke til finaleplass. Det blir likevel norsk deltaker i søndagens finale. Fjorårsvinner Marcus Kleveland er nemlig direktekvalifisert.
Red Gerard var best i torsdagens kvalifisering med 92,00 poeng i sitt beste forsøk. Bergrem ble nummer seks med 65,33. Sandbech endte som nummer 10 med 42,00 i sitt eneste forsøk, mens Røisland ble nummer 13 av de 15 deltakerne i kvalifiseringen.
Kleveland, Bergrem, Røisland og Sandbech er alle uttatt til OL.
(Eurosport.no/NTB)
PyeongChang
SE VIDEO: Ekorn på vei mot den sikre OL-død, så skjer det utrolige
24/02/2018 PÅ 12:14