Fridtjof Sæther Tischendorf kom på andreplass. De to nordmennene utklasset blant andre amerikaneren Dusty Henricksen, som tok bronsemedaljen.
I øvelsen knuckle huck er det om å gjøre å gjøre kreative triks ut over hoppkulen, noe Kleveland har gjort til et varemerke.
– Dette hadde jeg ikke forventet i det hele tatt! Jeg bare cruiset og hadde det gøy, sa Kleveland rett etter seieren, ifølge Brettforbundet.
Beijing 2022
Revansjerte «tidenes verste OL»: – Det føles ut som gull
15/02/2022 PÅ 13:44
Kleveland har fra tidligere to X Games-gull i slopestyle, ett i knuckle huck og ett i big air. 22-åringen fra Dombås er også et av Norges gullhåp i OL i Beijing i februar.
Konkurranse var den første av tre der de norske brettkjørerne deltar. Lørdag klokken 20 er det slopestyle, der Kleveland, Ståle Sandbech og Mons Røisland stiller til start. Klokken 4 natt til søndag er det klart for big air-konkurranse med Kleveland og Røisland.
– X Games er en av årets store begivenheter, så vi dro hit selv om det er tett opptil OL. Disse gutta trår til i hver konkurranse, men de er også eksperter på å skjønne når ting kan gå galt. Selvsagt kan skader skje, men disse gutta er så gode at jeg ikke er bekymret for det, sier trener Marius Håker til VG.
Han sier målet for OL er to medaljer.
Beijing 2022
Snowboard – Beijing 2022 – OL-høydepunkter
15/02/2022 PÅ 09:25
Beijing 2022
Sølvgutten Røisland: – Det betyr alt
15/02/2022 PÅ 06:58