PYEONCHANG/OSLO (Eurosport.no):
I forkant av søndagens 5000-meter håpet Sverre Lunde Pedersen å kunne få med seg medalje fra distanseløpet i PyeongChang, og 25-åringen fra Bergen innfridde da han ble nummer tre og med det sikret seg bronsen.
Skøyter
Pedersen falt - mistet gullet
11/03/2018 PÅ 15:46
– Dette er helt ubeskrivelig. Medalje har vært målet hele tiden, så det er en god følelse å klare det, absolutt, sier en meget opprømt medaljevinner.
Eurosports skøyteekspert Mikael Flygind Larsen var av de som var raske med å gratulere landsmannen med prestasjonen i Korea.
– Dette fikset Sverre. Fantastisk bra! utbrøt Flyvind Larsen før han tilføyde:
– Han er så glad nå. Han har reist seg mesterlig. Veldig bra gjort.
– Gratulerer Norge, supplerte sidemannen på arenaen Arve Fuglum.
Se hvor utrolig nærme Lunde Pedersen var sølvet:

Leverte i OL-åpningen

Før mesterskapet sa Lunde Pedersen at han kunne leve med medaljestemplet han var gitt. 25-åringen har prestert i toppsjiktet gjennom hele sesongen, og vant den siste 5000-meteren før OL i tyske Erfurt i midten av januar. Med det var grunnlaget lagt da nordmannen skjøt ut fra start i det niende paret, side om side med verdensrekordholderen Ted-Jan Bloemen.
Sammen med den nederlanske parkameraten tok de føringen på distansen fra start målt opp mot de andre, med litt veksling seg i mellom om hvem som ledet.
  • Se Sverre Lunde Pedersen i aksjon på tirsdagens 1500-meter. Den ser du på TVNorge og Eurosport Player tirsdag 13. februar fra 12:00!
Da bjellene et sekunds tid overdøvet tilskuerne og sisterunden ble tatt fatt på, hadde Lunde Pedersen et halvt sekunds ledelse. Men Bloemen viste kjempekrefter på de siste 400-meterne, og da de krysset mållinjen var det umulig å kåre en parvinner.
Det måtte målfoto til for å skille sølvet fra bronsen, og uheldigvis gikk marginene i favør Bloemen, som slo nordmannen med fattige to(!) tusendeler.

– Ubeskrivelig følelse

Dermed måtte 25-åringen ta til takke med tredjeplassen. Men i Lunde Pedersens øyne var bronsen - hans første OL-medalje - mer enn bra nok.
– Litt kjipt at sølvet glapp, men medalje er medalje. Det var et sykt bra løp, så jeg må være fornøyd!
Fornøyd var også landslagstreneren, Sondre Skarli.

Turte ikke se innspurten

– Det her er veldig moro, og jeg er kjempestolt av han. Det var et nervedrama på slutten der, og jeg ble så nervøs at jeg måtte snu meg bort før den siste svingen, forteller Skarli, før han tar fatt på tusendelene i sentrum av det hele.
– Det er selvfølgelig bittert, men han fikk medalje. Det var det som var målet og håpet, og jeg er stolt over at han klarte det.
Stolte er nok også resten av skøyteteamet, etter å ha sett lagkameraten klokke inn på tiden 6.11.61. Gullet var det altså Sven Kramer som kunne innkassere, snaut to sekunder bedre enn nordmannen. Kramer fikk sluttiden 6.09.76.
Simen Spieler Nilsen endte til slutt på 13. plass, mens Håvard Bøkko ble nummer 18.
  • Se Sverre Lunde Pedersen i aksjon på tirsdagens 1500-meter. Den ser du på TVNorge og Eurosport Player tirsdag 13. februar fra 12:00!