PyeongChang/Oslo (Eurosport.no): Søndag klokken 08.00 går skøyteherrenes åpningsøvelse i OL. 5000 meter skal legges under skøytebladene. Der er Sverre Lunde Pedersen det største norske medaljehåpet.
– Jeg har en god følelse. Jeg har fått gjort det jeg skal, og har kommet fint inn i rytmen her. Vi har hatt noen gode økter, så det ser bra ut, sier Lunde Pedersen i forkant av åpningsøvelsen.
Skøyter
Pedersen falt - mistet gullet
11/03/2018 PÅ 15:46

Mål om to medaljer

Norges herrer har ikke overbevist på skøytefronten de siste vinterlekene. Den siste norske OL-medaljen kom i 2010, til Håvard Bøkko på 1500-meter. Dermed lover det godt at de norske herrene, med bergenserne Sverre Lunde Pedersen og Håvard Holmefjord Lorentzen i spissen, seiler opp som favoritter på flere av skøyteøvelsene i Pyeongchang.
– Vi har hatt et mye høyere nivå på alt vi har gjort i år, sier Lunde Pedersen.
Herrenes trener, Sondre Skarli, vil ikke sette konkret tall på hvor mange medaljer hans menn skal hente, men avslører at de har et mål:
– Vi har hatt et mål på forhånd, som er to medaljer. Og det er klart at det hadde vært stas å få et gull også.

Overbeviste i Erfurt

I januar vant Lunde Pedersen sin første 5000-meter under verdenscupen i Erfurt tidligere i år. Det gjør ham til storfavoritt til å prøve å danke ut Sven Kramer fra å få sitt tredje strake OL-gull.
– Han er en av medaljefavorittene, det er det ingen tvil om. Målet er at han kommer på pallen, og det håper jeg han gjør, sier trener Skarli.
– Han overbeviste så til de grader med å vinne i Erfurt på ny banerekord, så jeg tror han vil gjøre det veldig skarpt, legger han til.
Og hva Lunde Pedersen tenker selv?
– En medalje er jeg fornøyd med. Det er den store drømmen og målet mitt, og det har det vært lenge.
  • Du ser Lunde Pedersens løp på Eurosport Norge og Eurosport Player søndag kl. 08.00.