Populære sporter
All sport
Vis alt

Discovery erfarer: Olympisk mester Nils van der Poel legger opp

Joakim Opphus

Oppdatert 12/02/2022 klokken 16:54 GMT+1

Discovery sitter med opplysninger om at den olympiske mesteren på både 5000 meter og 10 000 meter, Nils van der Poel legger opp som skøyteløper.

Nils van der Poel

Foto: Getty Images

Etter hva Discovery erfarer så har den svenske gullmedaljevinneren bestemt seg for å legge skøytene på hylla.
Van der Poel har også lagt ut en 62 sider langt dokument på Howtoskate.se om hvordan han har trent og levd de siste årene for å bli verdens beste skøyteløper på de lange distansene.
I dokumentet står det blant annet at han ikke kommer til å slå rekordene på 5000 og 10 000 meter.
«Jeg kommer ikke til å bli den mannen som går under 6 minutter på 5000 eller han som går under 12.30 på 10 000 meter, men kanskje noen andre vil. For de som kanskje vil, så har jeg skrevet dette dokumentet. Det er i utgangspunktet en oppsummering av hvordan jeg har trent fra mai 2019 og frem til februar 2022», står det i dokumentet.
Van der Poel satte også verdensrekord på 10 000 meter i Beijing-OL. Da gikk han inn til tiden 12.30.74.
Se verdensrekordløpet til van der Poel under:
picture

Her Nils van der Poel setter ny verdensrekord

Ikke mer å vinne

Til Discovery Sverige sier van der Poel:
– Det er absolutt min intensjon å legge opp som skøyteløper etter sesongen, men jeg har vært veldig dårlig på å legge opp tidligere.
Van der Poels trener Wolfgang Pichler sier til Aftonbladet at han vet hva som blir det neste for sin elev, men han vil ikke røpe hva.
– Det er ingen vits for han å fortsette. Hva mer skal han gjøre? Han har tatt dobbelt VM-gull, dobbelt OL-gull og satt verdensrekord. Det finnes ikke noe mer for han å vinne, og skal man trene slik som han gjør må det finnes en målsetting å jobbe mot. Det gjør det ikke nå.
– Vet du hva han kommer til å gjøre?
– Ja, jeg vet. Han har fortalt det til meg.
– Hva har han sagt?
– Det for du spørre han om.
– Du vil ikke si noe?
– Nei, jeg kommenterer ikke det, han får fortelle det selv. Han er interessert i andre ting, og kanskje kommer han tilbake til sporten om to år, sa Pichler til den svenske avisen.

– Plagsom å ha med å gjøre

Discoverys skøyteekspert Håvard Bøkko beskriver svensken som en spesiell type og som en utøver de ikke var så alt for enkelt å trene med fra tiden Bøkko selv var aktiv.
– Han har hatt tre friår om vi kan kalle det for det. Han var jo veldig god som junior. Men det er jo de to siste sesongene hans som har vært helt sinnsyke. Han er jo en spesiell type og han har egentlig gått «all-in» de siste to årene nå.
– Han var vanskelig å trene med på is for han går i en helt annen takt enn hva vi norske gjorde. Han klarte aldri å følge takten til oss andre. Han var faktisk litt plagsom å ha med å gjøre i gruppa på grunn av nettopp det. Han var en spesiell skrue, han var veldig ålreit også, men han hadde sine sider, forteller Bøkko til Discovery.
Om dokumentet til van der Poel vil han noen stor innvirknig på skøytesporten er Bøkko usikker.
– Absolutt alle skøytetrener kommer til å lese det, men det er, som han sier selv, ikke noe fasit. Det er en fasit for han, men det er ikke noen garanti for at det vil fungere for noen andre, sier han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame