27-åringen lå på 3. plass før dagens dagens to seilaser, men etter et sterkt siste seilas klatret han opp på én plassering.
I det tiende seilaset kjempet nordmannen seg inn til en 4. plass. Under dagens første gikk det betraktelig dårligere. Han fikk sitt dårligste resultat med en 19. plass, som dermed ble strøket.
Tokyo 2020
Bronsevinneren om timene før OL-finalen: – Det kunne ikke vært mer stressende
04/08/2021 KLOKKEN 20:53
– Det første resultatet var ikke så bra, men det ble bra til slutt, sier Hermann Tomasgaard etter dagens to seilaser.
Resultatene fra de totalt ti seilasene tar de med seg inn til søndagens finale.

Falt av i medaljekampen: – Det var sinnsykt vanskelig

Kampen om gullet er avgjort

Det er ingen spenning om hvem som sikrer seg den jeveste medaljen. Australieren Matt Wearn leder suverent med en poengsum på 49. Tomasgaard følger bak med 71.
Det vil bli en hard kamp om sølv og bronse. Kroaten Tonci Stipanovic er bare tre poeng bak Tomasgaard, mens kypriotiske Pavlos Kontides står med 76 poeng etter dagens to runder.
– De er gode til å kjempe de som kommer like bak, så det blir spennende. Vi er såpass tett alle sammen, så jeg kan dette helt ned til 8. plass, sier Tomasgaard.
Dermed er det duket for en heseblesende finale på søndag.
– Vi er ni stykker som omtrent stiller likt inn i finalen og det er en kort bane. Det blir litt tilfeldig, men det er i alle fall show, avslutter seileren.
I seiling får man poeng utifra hvilken plassering man ender på i hvert seilas. Det vil si at 1. plassen i for eksempel tredje seilas vil få ett poeng. Den som har lavest poengsum til slutt stikker av med seieren.
Tokyo 2020
Her stormer de norske jentene medaljeintervjuet
01/08/2021 KLOKKEN 16:12
Tokyo 2020
Følelsesladd trener etter medaljen: – Han ga meg nesten hjerteattakk
01/08/2021 KLOKKEN 08:23