Se alt fra OL i Tokyo på discovery+!
TOKYO (Discovery):
Smilene som vanligvis sitter løst på radarparet, har blitt mer anstrengt. For etter en tøff start på OL, fikk Helene Næss og Marie Rønningen nok en gang kjenne at ting ikke var helt som det skulle, da det blåste opp i Enoshima Yacht Harbor.
Tokyo 2020
Bronsevinneren om timene før OL-finalen: – Det kunne ikke vært mer stressende
04/08/2021 KLOKKEN 20:53
– Sjøen var veldig rotete, men det gikk egentlig greit, og var noe vi var forberedt på. Men vi slet med farten, og følte vi ikke gikk fort nok i forhold til de beste. Da er det vanskelig å henge med, sier Næss.
Plasseringene onsdag, med 15., 15., og 13. plass, var ikke noe som ga selvtillit til en skuffet duo, da de møtte Discovery etter de hadde vært i aksjon.

Medaljekandidater

Jentene fra Tønsberg var før mesterskapet nemlig et av Norges fremste medaljehåp når det kom til seiling. Men etter at de er halvveis gjennom OL ligger de på en urovekkende 14. plass sammenlagt. De må opp på topp 10 for å få lov til å seile medaljeløpet, som går av stabelen mandag 2. august.
Det at de kun har én plassering innenfor topp ti (10. plass på OLs første seilas), gjør dem bekymret.
– Det er farten vi sliter med, og det er frustrerende når man jobber så hardt og ikke føler man får noe igjen for det. Det må jeg ærlig innrømme, sier en skuffet Rønningen.
Allerede på den første dagen ble det dramatikk da de gikk over ende etter en kollisjon med Tyskland. På dag to skulle de slå tilbake, men vinden ga dem trøbbel med å få nok fart.
– Det har litt å si at de andre er 185cm og veier mer enn oss. Det har kanskje mer å si enn vi liker å innrømme i sånne forhold. Men så er det mindre lag som klarer å henge med, som kanskje har funnet et oppsett som funker for de som er mindre i størrelse, sier Næss.
Se krasjen her:

Dramatisk krasj for Norge: – Helene henger etter båten!

- Der er vi best i verden

I 49er FX skal det konkurreres i 12 seilaser, der den dårligste strykes, og resten blir tellende.
Med kun seks løp igjen, må det en endring til, om de skal snu den tunge starten. Med en hviledag på vei, skal de forsøke å slappe av og nullstille, selv om de innrømmer at det kan bli vanskelig.
– Vi får bare se fremover og legge det bak oss, men det er litt tøft akkurat nå. Det skal jeg innrømme. Vi hadde større forventninger enn det her. Men det er langt fra over, men det blir tøffere å kjempe i toppen nå. Det gjør det, sier Rønningen.
Og det kan også se ut som de har lysere tider i vente for de blide jentene. Nå kommer nemlig en hviledag, før det ser ut som forholdende snur til deres favør.
– Nå blir det forhåpentligvis lite vind, og der er vi best i verden. Så vi får vise at vi fortsatt er det, sier Næss.
Sett denne?

Forventer fysisk batalje: – Viktig å møte dem med aggressivitet

Tokyo 2020
Her stormer de norske jentene medaljeintervjuet
01/08/2021 KLOKKEN 16:12
Tokyo 2020
Følelsesladd trener etter medaljen: – Han ga meg nesten hjerteattakk
01/08/2021 KLOKKEN 08:23