Populære sporter
All sport
Vis alt

Ocean Race: Slik fungerer In-Port Race-serien

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 08/01/2023 klokken 09:10 GMT+1

Ocean Race er tilbake i 2023 med In-Port Race-serien, som begyner 8. januar og der vinnerne blir kåret over sju etapper. Finn ut hvordan In-Port Race-serien funker, hvor og når det foregår og hvordan det kan få innflytelse på resultatene.

The Ocean Race

Foto: Getty Images

Ocean Race er tilbake i 2023, med en første etappe som starter 8. januar fra spanske Alicante. Deretter holdes det sju In-Port Races, hvor fansen kan se båtene på tett holdt i de 60 minuttene som en runde pleier å vare.
Det som er viktig å huske er at disse løpene ikke teller med i det samlede poengregnskapet, men det kan vise seg å bli avgjørende i tilfelle to eller flere lag har like mange poeng etter alle racene.
Startposisjonen er en nøkkelfaktor i håpet om å vinne i In-Port Races. For å delta i en etappe må mannskapet ha seilet i det foregående offshøre-løpet eller være registrert til å skulle seile det neste. Det er lov å ha tre gjester med om bord, som er en av fordelen til Ocean Race.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Dette er historien til Ocean Race

Vinnerne av en etappe får samme antall poeng som antall påmeldinger i racet. Andreplassen får poeng etter antall påmeldinger i racet minus én - og sånn fortsetter det nedover resultatlisten.
Den endelige vinneren av In-Port Race-serien er det laget med flest poeng. Hvis det blir uavgjort mellom to lag vinner det laget som kom høyest på resultatlisten i det siste løpet.
Det første In-Port Race starter som nevnt 8. januar, hvor hovedbegivenheten Ocean Race begynner en uke etter. Cape Town er hjemmet for det andre løpet fra 24. februar, før brasilianske Itajai blir vert for den tredje løpet 21. april. Rhode Island i USA avslutter ruten utenfor Europa 20. mai, før de siste tre rundene er i Europa - 4. juni i Århus, 13. juni i Haag og 1. juli i Genova.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame