Populære sporter
All sport
Vis alt

Forteller om store påkjenninger på båten: – Flere døgn hvor vi må være våkne hele tiden

Even Lübeck

Publisert 14/01/2023 klokken 08:04 GMT+1

Norske Aksel Magdahl skal delta for et sammensatt lag med base i Polen under The Ocean Race. Han forteller om krevende dager under konkurranse.

Aksel Magdahl. Foto: WindWhisper Racing Team

Foto: Other Agency

  • Følg The Ocean Race på discovery+ og Eurosport.no
Det er ikke bare-bare å delta i The Ocean Race - bare spør Aksel Magdahl. Han forteller om intense netter og dager der ikke akkurat søvn prioriteres, når det står på som verst.
– Det kan gå et par døgn hvor man må være våken hele tiden. Er det noe som er viktig i løpet av to-tre døgn, om vi er nær konkurrenter eller ved kysten, er i hovedsak alle på båten våkne, sier Magdahl.
– Hvis vi har litt dødtid kan en slenge seg nedpå, men det er ikke noe luksusliv sånn sett når man er på båten og vi kjører.
picture

Se Ocean Race sin løypeprofil her

Annerledes

Han forteller at ingen dager er like når de kjører race.
– Det er vanskelig å forklare om en vanlig dag, for de er alle forskjellige. Når vi er langs land er det full gass på alle sammen, og da skal alle være oppe og hjelpe til så langt det går.
– Hva med når dere seiler på havet og ikke er nærme land?
– Da er det litt annerledes. Om man ikke er avhengig av å bruke landeffekter og om det er litt roligere, har vi et vaktsystem. Halvparten seiler i fire timer, mens halvparten sover eller hviler. Stort sett pleier man da å spise litt før og etter man sover, så man sover i tre timer, tre ganger i døgnet. Det høres ikke så verst ut med ni timers søvn, men om vi er i starten av en konkurranse kan det hende man kan hvile og sove først på dag to, tre eller fire. Det kan være slitsomt.
picture

Aksel Magdahl i aksjon. Foto: © WindWhisper Racing Team

Foto: Other Agency

– Liker senga hjemme

Det hektiske livet på sjøen uten tilstrekkelig med søvn sammenhengende har bydd på problemer, men også egenskaper som kommer godt med som familiefar.
– Jeg har reist rundt jorda to ganger og må si jeg er veldig glad i å sove i senga mi hjemme. Men etter å ha reist så mye rundt så sover jeg ikke så veldig godt lenger. Den første gangen vi reiste jorda rundt og jeg skulle sove, våknet jeg hele tiden. Jeg var stresset hele tiden og bekymret for at de andre ikke seilet raskt nok. Det er jo ikke noe særlig, sier han.
– Men det er noe positivt med det og, skjønte jeg?
– Ha ha, ja! Når ungene våkner hjemme, kan jeg bare knipse også våkner jeg. Jeg sover ikke veldig tungt, akkurat. Jeg vet om noen der hjemme som liker at jeg gjør det.
Han fortsetter:
– På båten er det noe litt annet. Vi har bare en navigatør på båten, som er meg. Man må veldig påskrudd, så dette livet er ikke for alle. Man kan ikke krangle og være oppgitte på hverandre, det har man ikke tid og krefter til. Man må sove og seile, rett og slett.
picture

Dette er historien til Ocean Race

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame