Populære sporter
All sport
Vis alt

For lite vind skapte trøbbel i The Ocean Race – tysk seilbåt til topps

Lisa Amdam Tetlie

Oppdatert 07/03/2023 klokken 16:59 GMT+1

Det første In-Port Racet i IMOCA-klassen gikk sakte for seg idet vinden stilnet og skapte utfordringer for båtene.

Tysk seilbåt var raskest i The Ocean Race etter vindstille løp

Det tyske laget Team Malizia seilte først forbi den siste og åttende markeringen, før de passerte målstreken først.
Hakk i hel kom 11th Hour Racing, som tok andreplassen i racet. Skipper Charlie Enright var ute av løpet med COVID, men fikk se laget sitt kjøre inn til andreplass.
Biotherm og Gyot lå jevnt inn mot den syvende og siste markeringen, men det var til slutt Biotherm som passerte målstreken først. Laget hadde innledningsvis den raskeste starten, med 9 knop.
Sistepalassen fikk Holcim og skipper Kevin Escoffier, etter en imponerende start i ledelsen. Et uheldig skifte i vind gjorde det vanskelig for det sveitsiske laget å holde på ledelsen.
– Moro og god start. Litt laber avslutning vindmessig og fartsmessig, ble det interessant å se disse båtene i aksjon. Spesielt i begynnelsen, når båtene kom opp mot 16 knop, sier Discoverys kommentator Håkon Bjercke etter at Malizia passerte målstreken.
Alle lagene kom seg i mål i IMOCA-klassen. Med fem lag påmeldt, tok Malizia fem poeng, 11th Hour Racing tok fire, Biotherm tre, Gyot to og Holcim tok det siste poenget.
In-Port Racene er ikke tellende for den samlede poengsummen etter etappene i Ocean Race, men kan bli avgjørende dersom flere av lagene ender med lik poengsum.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame