Norske seilere imponerer før OL

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 28/04/2024 klokken 20:34 GMT+2

Flere norske seilere ligner medaljekandidater foran OL i Paris til sommeren. I helgen imponerte blant andre Mina Mobekk og Line Flem Høst i verdenscupen.

Norske Mina Mobekk fra verdenscupen på Mallorca i april. Foto: Sailing Energy

Foto: Other Agency

  • Følg OL i Paris på Eurosport.no, TVNorge og den nye strømmetjenesten Max! 
Brettseileren Mobekk slo til med 2. plass i OL-klassen IQfoil (kalles windsurfing i OL), der 17-åringen Tuva Oppedal i tillegg ble nummer fire og dermed gjorde sitt beste seniorresultat i karrieren.
Flem Høst presterer stadig bedre og noterte årsbeste resultat med 3. plass i Ilca 6-klassen (tidligere laser og kalles dinghy i OL).
For duoen Helene Næss og Marie Rønningen ble det 6. plass i 49er FX (kalles skiff i OL). Hermann Tomasgaard, som tok OL-bronse i Tokyo og VM-sølv tidligere i år, endte på 8. plass i mennenes Ilca 7-seilas (dinghy i OL).
– Vi har et sterkt lag som er godt forberedt til årets høydepunkt, sommer-OL i Paris. Det kommer til å bli noen spennende uker i Marseille, hvor seilingen foregår, sier sportssjef Eirik Verås Larsen i Norges Seilforbund.
– Verdenscupregattaen i Hyeres var svært krevende med skiftende forhold fra vindstille til mistral vind (40 knop). Våre norske seilere taklet det uforutsette godt og er på vei mot sine beste prestasjoner, fortsetter den tidligere OL-padleren.
Mobekk, Høst, Tomasgaard og Næss/Rønningen skal alle delta i OL.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame