Mol og Sørum var i skikkelig trøbbel i semifinalen mot russiske Vjatsjeslav Krasilnikov og Oleg Stojanovskij, men viste hvorfor de er regnet som verdens beste sandvolleyballpar og kriget til seg finalebilletten i Warshawa.
De norske gutta vant 2-1 i sett (25-23, 19-21, 23-21).
Mol og Sørum har nå spilt 23 kamper på rad uten å tape. På de kampene har de vunnet tre firestjernersturneringer på rad – nå er de kun én kamp unna sin fjerde strake.
Sandvolleyball
Endringer for OL-heltene neste år: – Like usikker på suksess
31/12/2021 PÅ 09:11
- Jeg klarer ikke helt forstå hvor godt og stabilt vi gjør det for tiden. Det er helt uvanlig, og spillere og trenere bare rister på hodet. Men nå er vi bare glade for å ha slått Russland som absolutt er en av favorittene i VM, sier Mol.
Godt russisk spill og norske feil så ut til å stoppe Mol og Sørums forsøk på å forlenge sin rekord, som var på 21 kamper uten tap. Etter at russerne hadde tre matchballer i det tredje settet klarte den norske duoen å snu kampen og dra seieren i land.
Fikk du med deg dette?

Trøbbel

De norske gutta måtte kjempe hardt for finalebilletten, og kom tidlig i trøbbel i det første settet. Russerne ledet 10-5, men Mol og Sørum kjempet seg tilbake og var à jour på 14-14. Derfra og ut vekslet lagene på å lede med ett poeng, men det var til slutt den norske duoen som stakk av med settet og vant 25-23.
I andre sett gikk de norske verdensenerne rett opp i 5-1, men klarte ikke riste av seg sine russiske motstandere. Krasilnikov og Stojanovskij kom seg opp til 10-10 og etter en jevn avslutning på settet vant de russiske gutta 19-21.
LES OGSÅ: FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
Dermed var det klart for et tredje og avgjørende sett.

Matchball på matchball

Der ble de norske gutta liggende bak etter en jevn start. Russerne gikk fra 5-5 til 11-8 og fikk etter hvert hele tre matchballer på stillingen 11-14.
Men da viste de den norske duoen styrke og kjempet seg til 14-14. Mol og Sørum reddet matchball på matchball. På stillingen 21-21 tok Mol og Sørum poeng og fikk sin andre matchball i kampen. Den tok de vare på.
Mol og Sørum vant siste settet 23-21 og er dermed klar for en ny finale. De norske gutta har vunnet sju av de siste ni internasjonale turneringene de har spilt.
Senere sønsdag kan det bli endres til åtte av ti.
Saken fortsetter etter videoen:

Kan gå forbi Kvalheim/Maaseide

I finalen møter de Evandro Goncalves Oliveira/Oscar Schmidt fra Brasil.
Skulle Mol og Sørum gå seirende ut av den duellen går de forbi Bjørn Maaseide og Jan Kvalheim i antall seiere på verdensserien. Mol/Sørum har vunnet 7 turneringer, det er like mange som Kvalheim/Maaseide.
Kvalheim/Maaseide dominerte International sandvolleyball gjennom hele 90-tallet, og ble verdensmestere i 1994. Dette er det foreløpige eneste VM gullet Norge har i sandvolleyball.
Mol og Sørum er ranket som nummer én i verden. VM i Hamburg varer fra 28. juni til 7. juli.
(©NTB)
Sandvolleyball
Vil holde på til 2032: – 10 år til? Det bør gå fint
22/11/2021 PÅ 18:48
Tokyo 2020
Drømmen som gikk i oppfyllelse: – Vil øke interessen i Norge
09/08/2021 PÅ 07:59