Populære sporter
All sport
Vis alt

Åpenhjertig Borch vil ha sølvfest etter vondt halvår: – Jeg er helt rå i huet!

Oppdatert 30/07/2021 klokken 05:44 GMT+2

Kjetil Borch tok Norges andre OL-medalje da han rodde inn til sølv på herrenes finale i singlesculler. Til alles store overraskelse var det greske Stefanos Ntouskos som feide fra konkurrentene og sikret gullet.

Kjetil Borch

Foto: NTB

TOKYO / OSLO (Discovery):
Til tross for å ha måtte gi tapt for gullet så ikke den ferske sølvmedaljisten, som til slutt endte 1,21 sekunder bak grekeren i mål, ut til å ofre gullet en eneste tanke etter finalen.
– Jeg gjorde akkurat som jeg skulle og gikk på en lett rytme. Grekeren stakk på 1500 meter, og jeg prøvde å sette inn en spurt på de siste 200. Det holdt ikke, og jeg var ikke i nærheten. Det er bedre å være en lengde bak enn én centimeter. Jeg hadde ikke mer å komme med, sa Borch til Discovery.
– I dag var han for sterk.
Dermed revansjerte Borch nedturene for Norge så langt. Duoen Are Strandli og Kristoffer Brun kantret i semifinalen mens Olaf Tufte og hans lagkamerater ikke nådde A-finalen.
– Vi får vurdere hver medalje og resultat for seg. Men ut fra resultatet jeg så i finalen i går, synes jeg en bronse hadde vært ganske billig i lettvekt dobbeltsculler. Vi har vunnet en medalje, men også tapt en medalje, sier landslagstrener Johan Flodin ifølge NTB.

Tøff tid

Det økte presset på hans skuldre, håndterte han mildt sagt på en god måte.
– Jeg taklet det jævlig bra, sier Borch og smiler godt.
– Jeg har aldri vært på et bedre sted mentalt. Jeg er bunnsolid, og helt rå i huet, om jeg får si det selv. Jeg kjente litt på nervene, men det var bare en god nervøsitet som gir meg fart. Jeg var så sulten på det gullet, men hadde ikke mer å komme med, sier en tydelig rørt og fornøyd Kjetil Borch til Discovery etter målgang.
At OL, som egentlig skulle vært arrangert i fjor, ble utsatt, har bare vært en av flere ting som potensielt kunne stjålet energi og fokus den siste tiden.
Likevel står Borch igjen med en sølvmedalje fra OL rundt halsen.
– Det har ikke bare vært utsettelsen, det har vært utrolig mye. Jeg har hatt fire operasjoner siden forrige OL. Heldigvis har jeg ikke vært så mye syk, men det har vært mye tøffe opplevelser som har skjedd det siste halvåret. Som har kostet ekstremt med krefter. Det er en bragd bare å stå her i dag og si at jeg har tatt OL-sølv. Jeg er utrolig glad for det.
En åpenhjertig og rørt Borch utdyper hva som har tynget ham.
– Det er mye sykdom i nær familie. Samlivsbrudd. Slike ting, som koster mye krefter. Man prøver å jobbe mentalt og holde det unna idretten. Det gjør meg bare til en sterkere utøver. Det har jeg virkelig fått betalt for de siste åtte dagene, sier han til Discovery.

Håper på stor fest

Borch sto med én olympisk medalje fra før. Den tok han sammen med lagkamerat Olaf Tufte i dobbeltsculler i Rio de Janeiro i 2016.
Nå reddet han også Norges ro-ære i lekene i Tokyo.
– Det var hyggelig å reise kjerringa litt etter det som har skjedd, med de andre.
– Nå blir det vel gullstol av Tufte og de andre?
– Jeg håper de arrangerer en jævla fest når vi kommer hjem. Jeg har ikke rørt en drink på ett år. Jeg skal ha én, ler Borch og holder opp en finger ...
Det er lett å unne ham den.
Se hele intervjuet med Borch her:
picture

Rørt sølvvinner etter den tøffe tiden: – En bragd bare å stå her

Slik var løpet:

De to gigantene, Kjetil Borch og færøyske Sverri Sandberg Nielsen, lå side og side lenge. Men i medvinden i Tokyo kom greske Stefanos Ntouskos ut av intet og snappet gullet, etter en maktdemonstrasjon få hadde sett makan til.
– Dette er det villeste jeg har sett. Dette er OLs største skrell og definitivt mesterskapets store overraskelse, mente Discoverys ekspert Stian Kjennvold etter målgang, etter å ha sett greske Stefanos Ntouskos tok et overraskende gull fremfor Kjetil Borch og kroatiske Damir Martin som tok bronsen.
Danske Nielsen endte til slutt på en fjerde plass.
Se sølvløpet her:
picture

Her kriger Borch inn OL-sølvet: – Det er det villeste vi har sett

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame