Kjetil Borch fikk OL-drømmen i singlesculler knus – så fridde han til kjæresten

Sofie Flølo Dyrstad

Oppdatert 21/05/2024 klokken 21:08 GMT+2

En utslitt Kjetil Borch (34) fikk raskt smilet på plass etter en knust OL-drøm. På brygga fridde roveteranen til samboeren.

Alice Mayne og Kjetil Borch er forlovet. Her fra bryllupet til Therese Johaug og Nils Jakob Hoff.

Foto: NTB

  • Se OL i Paris på TVNorge og den nye strømmetjenesten Max!
Det forteller han i et intervju med NRK. Spørsmålet om giftermål kom så fort Borch var oppe fra vannet i sveitsiske Luzern.
– Kjæresten min visste ikke så veldig mye av hva som skjedde før jeg gikk ned på kne på brygga. Det var egentlig ganske behagelig, for jeg var så sliten i låret at jeg nesten ikke klarte å stå, sier han til kanalen.
Svaret fra Alice Mayne var det han håpet på: et ja.
– Jeg er samboer med en tidligere roer. Jeg synes kanskje ikke det er noe bedre sted å fri enn det som blir beskrevet som «Lake of the Gods» innen roing. Det falt veldig naturlig å gjøre det da jeg kom inn til brygga i dag, sier Borch.
Tirsdag ble han nummer fire i singlescullerfinalen i den siste OL-kvalifiseringen. Det betyr at Borch ikke kan forsvare eller forbedre sølvet han tok i 2021, men håpet om en fjerde OL-deltakelse er ikke ute.
Det er ikke utelukket at 34-åringen får sjansen i dobbeltsculler. De fire som tidligere kjempet om en plass i den norske båten, skal i stedet ro dobbeltfirer i Paris-lekene.
Johan Lindberg, som har hovedansvaret for dobbeltsculleren forteller til Discovery at de mest aktuelle roerne er de som skal konkurrere i verdenscup til helgen.
– Det er Martin Helseth og Ole Amund Storlien. Erling Øyasæter er også aktuell, så får vi om det finnes flere. Men jeg tror at det i all hovedsak er de tre som er mest aktuelle nå, sier landslagstreneren.
Selv forteller Borch at han er motivert til å holde fram med roingen.
– Rohjertet mitt banker fortsatt veldig sterkt. Det får bli opp til roforbundet hva som skjer videre nå. Jeg vet i hvert fall at jeg er i veldig god grunnform og kjenner meg ikke ferdig med roing. Jeg har en veldig god motivasjon, så jeg tror ikke dette er siste stikk fra Kjetil Borch, sier Borch til NRK.
Fått med deg denne?
picture

Konkurransen har tæret på: – Så ærlig må jeg være

(©NTB/Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame