Dobbeltfireren klar for OL: – Bunnsolid og modig roing

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 21/05/2024 klokken 17:24 GMT+2

Den nykomponerte dobbeltfireren vant OL-kvalifiseringen i Luzern. Dermed sikret de seg en billett til sommerens leker i Paris.

Konkurransen har tæret på: – Så ærlig må jeg være


  • Se OL i Paris på TVNorge og den nye strømmetjenesten Max!
Fireren bestod av Erik Solbakken, Kristoffer Brun, Jonas Juel og Oskar Helvig.
De startet knallsterkt og fikk tidlig en luke ned til de fem andre båtene. Norge beholdt ledelsen gjennom hele konkurransen, og i mål etter 2000 meter klokket de inn på tiden 5.50,89.
Den norske båten vant 1,31 sekunder foran Estland, som også sikret seg en OL-plass.
– Det var bunnsolid og modig roing fra gutta, sier landslagstrener Johan Lindberg til Discovery.
Det var i det hele tatt stålkontroll gjennom hele kvalifiseringen for den norske fireren. Kvartetten leverte først en imponerende seier i kvalifiseringsheatet, før de kopierte bragden to dager senere.
– Det gikk veldig fint i kvalifiseringsheatet , men det er noe annet å gjøre det én gang til og litt bedre. Det synes jeg de klarte fint, og de fulgte planen hele veien, forteller Lindberg.
Dobbeltfireren er også helt fersk. Landslagsledelsen bestemte seg for å sette sammen båten kun to og en halv uke før kvalifiseringen i Luzern.
Da Discovery snakket med Norges svenske landslagstrener før kvalifiseringen, slo han fast at de hadde funnet flyten fra første åretak.
Under kvalifiseringen i Luzern kom det synlige beviset, og nå er det optimisme å spore foran OL.
– Utvikler de seg ett prosent til mot OL, vil de jakte medalje. Jeg tenker det er mulig å gjøre, tenker jeg. Det får også være målsettingen fremover, påpeker Lindberg.
Dobbeltfireren består av to dobbeltscullere som gjennom det siste året har konkurrert om en plass. Nå kan de derimot legge fra seg den interne konkurransen og se fram til å gå inn i OL som lagkamerater.
Samtidig gjør det at det nå er to ledige seter i dobbeltsculleren.
– De som er bak disse fire er i all hovedsak de som skal konkurrere i verdenscup til helgen. Det er Martin Helseth og Ole Amund Storlien. Erling Øyasæter er også aktuell, så får vi om det finnes flere. Men jeg tror at det i all hovedsak er de tre som er mest aktuelle nå, sier landslagstreneren om de aktuelle utøverne til dobbeltsculleren.
Sett denne?
picture

Landslagstreneren forklarer: – Større sjanser for medalje


Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame