Det startet som en helt vanlig torsdagskveld hjemme hos BMX-utøver Tore Navrestad sør for Sandnes i Rogaland.
25-åringen var hjemme etter dagens treningsøkter og satt på gutterommet i kjelleren i familiens hus. Syklisten bor hjemme for å spare kostnader for å finansiere den store drømmen om OL- og VM-medaljer.
Tokyo 2020
Skogbranner herjer i hjemlandet: Greske OL-helter donerer medaljegave
09/08/2021 KLOKKEN 10:05
Så smalt det.
– Det er naboen som har glemt å svinge. Jeg satt på rommet mitt ved PC-en og så plutselig en bil og tenkte «den skal ikke stå der».
– Du så bilen, var det ikke et kraftig smell?
– Jo, jo! Det var jo et kjempesmell. Så jeg trodde det var muren som hadde falt ned, for den har falt ned før, men bilen kom susende inn, den, sier en lettere lattermild Navrestad til Discovery.

Her satt Navrestad på bilen kom kjørende.

Foto: Eurosport

Englevakt

Bak rattet satt en kvinne og en ung pjokk satt i baksetet, men heldigvis skal det ha gått bra med alle involverte i ulykken.
– Nå jobber de med å heise vekk bilen, det er to Viking-biler er her nå, forteller han når Discovery ringer kort tid etter smellet.
Samtidig er Navrestad klar over hvor nære på det var fra at ulykken kunne gått skikkelig ille.
– Jeg satt ved den PC-en du ser på bildet. Greia er at bilen traff akkurat der huset er godt støpt og fundamentert, men hadde det truffet der jeg satt ved vinduet der så hadde jeg hatt den bilen på rommet. Og hvem vet hva som hadde skjedd, jeg kunne jo ha daua, beskriver Navrestad.
– Er du skjelven nå, like etterpå?
– Jeg tenkte etterpå hvor dramatisk det kunne ha vært, så er det jo alvorlig. Du sitter på rommet ved PC-en din og tenker liksom ikke at det kan gå an. Så det oppleves helt urealistisk, sier han, før han legger til:
– Nå har jeg sjans til å komme til Tokyo, det hadde jeg ikke hatt hvis den bilen hadde kommet fykende gjennom vinduet.
(Saken fortsetter under):

Tore Navrestad

Foto: NTB

Til Italia om kort tid

BMX-verdenen har som alle andre idrettsgrener møtt på sine utfordringer i forbindelse med covid-19. Navrestad ligger godt an for å kvalifisere seg til Tokyo-OL selv uten særlig deltakelse i en amputert verdenscup, men vil gjerne få testet seg i konkurranse mot de beste.
På planen stod opprinnelig verdenscup i Stuttgart i mai, men det er avlyst. Heldigvis har det kommet erstatningskonkurranser på programmet.
– Det går bra, nå blir det både europacup og verdenscup de to første helgene i mai i Italia. Egentlig skulle det vært i Stuttgart, men de avlyste på grunn av covid, så kjører de istedenfor på med to helger der. Så jeg og trener Sebastian Kartfjord (to OL-deltakelser i BMX i 2008 og 2012), har leid oss et hus, sier Navrestad.
– Det blir godt å få kommet seg ut og konkurrert, det er snart ett år siden sist gang, konstaterer 25-åringen som til vanlig trener hjemme i Rogaland.
Tokyo 2020
Se OL oppsummert – 100 magiske øyeblikk
09/08/2021 KLOKKEN 09:47
Tokyo 2020
Våre største tabber i Tokyo: Forsov seg til Warholm
08/08/2021 KLOKKEN 13:25