Populære sporter
All sport
Vis alt

Spår rekordfangst for Norge i OL – derfor er Olympiatoppens målsetting lavere

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 27/10/2021 klokken 15:06 GMT+2

Tallknuserne i Nielsen’s Gracenote spår 44 medaljer og 22 gull for Norge i OL i Beijing. Det er langt flere enn hva Olympiatoppen forventer.

Johannes Høsflot Klæbo

Foto: NTB

22 gull, 13 sølv og ni bronse til norske utøvere, er dommen til Gracenote. Johannes Thingnes Bø og Therese Johaug tar tre individuelle titler hver, ifølge den virtuelle medaljeoversikten.
Hvis spådommen oppfylles, vil Norge knuse flere rekorder.
Norge satte rekord i OL i Pyeongchang med 39 medaljer totalt. 14 gull var også en tangering av Canadas rekord fra Vancouver-OL i 2010.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Falt stygt før sesongen – kan endre OL-planen

Ikke like offensive

Til sammenligning er målsettingen til Olympiatoppen på 32 medaljer, altså sju medaljer ned fra fra fangsten i Sør-Korea. Da var målsettingen på 30 medaljer og ti gull.
– Vi begrunner det med blant annet at en betydelig nasjon som Russland ikke var med i Pyeongchang, sa toppidrettssjef Tore Øvrebø på et mediemøte onsdag. Han viste til at russerne stilte som «nøytrale utøvere».
Toppidrettssjefen sa ellers dette om de norske medaljeforventninger:
– Det vil kreve offensivitet, men målsettingen må også være så realistisk at det ikke skaper angst i utøvergruppen og blir en belastning på troppene.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Skal forsvare Norges OL-gull i Beijing: – Det tipper jeg vi klarer

– All time high

Om spådommen til Gracenote, sa Øvrebø:
– Selve tallet har vi regnet på over tid, og vi har senest i dag fått innspill av Gracenote. De har lagt opp til at vi skal ta betydelig flere medaljer enn sist, som var all time high uansett nasjon. Det forholder vi oss ganske rolig til, for vi vet at det er svakheter i deres materiale. Konkurransesesongen sist vinter var spesiell og sterkt begrenset, og flere av de asiatiske nasjonene har konkurrert betydelig mindre, sa Øvrebø.
Norge skal i utgangspunktet delta i 65 av Beijing-OLs 109 øvelser. Den norske OL-troppen vil trolig være på rundt 90 utøvere.
Det avhenger av om ishockeylandslaget kommer med eller ikke, og om utøvere klarer kvalifiseringskravene.
OL-uttakene vil skje fra 20. desember til 20. januar.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame