Populære sporter
All sport
Vis alt

Storfavoritt Klæbo satt ut av manøver fra lagkameratene – Krüger sikret VM-gull

Oppdatert 24/02/2023 klokken 17:34 GMT+1

Alles øyne var rettet mot gårsdagens sprintvinner Johannes Høsflot Klæbo under fredagens 30-kilometer. Men trønderen måtte nøye seg med VM-sølv etter en overbevisende maktdemonstrasjon av Simen Hegstad Krüger.

Dette skibyttet ble avgjørende under fredagens 30-kilometer.

Foto: NTB

Allerede 15 kilometer før mål, like etter skibyttet, sjokkerte både Sjur Røthe og Simen Hegstad Krüger konkurrentene med et voldsomt rykk. Avstanden etter skibyttet ble bare større og større de første kilometerne etter skibyttet, men det skulle ikke ta lang tid før storfavoritt Johannes Høsflot Klæbo ristet av seg sjokket.
Idet løperne hadde gått i drøye 40 minutter var Klæbo godt plantet i ryggen til lagkameratene.
Oppskriftsmessig kan du kanskje tenke, men kun minutter senere fikk TV-seerne - og kommentatorene - seg en ordentlig overraskelse. Torsdagens sprintvinner så tilsynelatende ut til å slite bak Krüger og Røthe, og til tider kunne det se ut som at trønderen stivnet i kjølvannet av de to landsmennene.
Underveis i sendingen til NRK avbekreftet landslagstrener Eirik Nossum at manøveren var en planlagt lagtaktikk.

Klæbo: – Jeg rotet det til

Til tross for at Klæbo kom tilbake på ny i de slovenske skoger, ble det for tøft for 26-åringen.
Og det var Simen Hegstad Krüger som hadde mest sprut i beina, for i underkant av en time inn i 30-kilometeren rykket Lyn-løperen fra Sjur Røthe, og kunne den siste milen danse seg gjennom løssnøen inn mot mål.
Johannes Høsflot Klæbo tok igjen Sjur Røthe og sikret sølvet, mens Pål Golberg endte som nummer fire. Dermed ble det norsk storeslem i VM.
– Det var veldig tøft der ute, men jeg kan nok skylde meg selv etter det skibyttet. Jeg rotet det til med den ene skien, men jeg er uansett fornøyd med sølv i dag, sier Klæbo til Discovery i intervjusonen etter sølvløpet.

Krügers første VM-gull

Det er Krügers første VM-gull. Han hadde fra før tre pallplasser fra Oberstdorf i 2021 (to sølv og én bronse).
– Det var en utrolig dag, og dette er en drøm som går i oppfyllelse. Et perfekt løp fra min side, i det som var en ganske våt og krevende løype, innleder Krüger overfor Discoverys utsendte, før han går inn på det famøse skibyttet:
– Da vi byttet ski, så forstod nok både Sjur og jeg at dette var vår sjanse. Men jeg var ikke sikker på at det skulle gå. Jeg fikk kramper på den siste runden, men viljen fikk meg over mål, forklarer VM-vinneren.
Det siste årene har vært krevende for fredagens vinner, for det er ikke mange ukene siden Lyn-løperen ble smittet av korona for andre gang.
– Det er dette som gjør denne idretten så gøy. Det er alltid opp og ned i idrett. Du har noen gode og dårlige dager. Alle møter utfordringer, men jeg har nok kommet tilbake enda sterkere etter covid og OL. Det har hjulpet meg å sette ting i perspektiv og nyte det, smiler Simen Hegstad Krüger.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame