24 år gamle Bolsjusjov dro istedenfor en treningsleir i Sibir for å delta i rulleski-VM i Val di Fiemme. Det endte med at han ikke gikk et eneste renn etter å ha fått tannproblemer.
– Han måtte opereres. Han fikk en betennelse i tannkjøttet og fikk feber, forklarer trener Jurij Borodavko til det russiske nyhetsbyrået Tass.
– Han måtte ta antibiotika i flere dager, så derfor bestemte vi oss for at han ikke skulle stille til start, men nå er han i full trening igjen, ifølge treneren.
Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
I GÅR PÅ 05:55
Oppkjøringen til sesongen har ikke vært helt problemfritt for det russiske OL-håpet
Problemene startet allerede i mai, da laget hans var på treningsleir på Krim. Da pådro han seg en skade som gjorde at han ikke kunne fullføre det planlagte treningsopplegget.
I juni fortsatte helseproblemene under en treningsleir i Estland. Han var under behandling og kunne heller ikke trene for fullt. Han skulle også deltatt under Blink-festivalen i Sandnes og et showløp i Martin Fourcades regi i Frankrike, men fikk ikke deltatt på grunn av koronasituasjonen.
Verdenscupen i langrenn innledes i Ruka siste helgen i november. Årets store høydepunkt ved siden av Tour de Ski, er OL i Beijing i februar.
(©NTB)
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47
Langrenn
Stjerneskuddet var plutselig på lag med forbildet: – Var utrolig «starstruck»
10/10/2021 PÅ 08:07