Populære sporter
All sport
Vis alt

«Tour de Kaos»: – Hvor er skien til Dyrhaug?

Stian Thelen

Oppdatert 04/01/2018 klokken 13:05 GMT+1

Dobbelt norsk på kaosetappe i Tour de Ski.

Dyrhaug

Foto: Eurosport

Det ble en ny dramatisk etappe i Tour de Ski da mennene gikk 15 kilometer torsdag. Emil Iversens stakk av med seieren foran Sindre Bjørnstad Skar på den kaotiske etappen.
– Sesongen har ikke gått slik jeg har forventet. Jeg var ikke glad for at gårsdagens etappe ble avlyst. Løypen i dag var veldig enkel, så jeg er veldig fornøyd, sa Iversen etter målgang.

Rasende Ustjugov

For som for kvinnene ble etappen preget av mye knall og fall. Flere løpere fikk store problemer blant annet Sergej Utsjugov som havnet langt bak hovedfeltet midtveis, trolig etter et fall. I målområdet knakk russeren staven i frustrasjon. Ustjugov ble til slutt nummer 28.
Også sammenlagtleder Dario Cologna fikk trøbbel da staven knakk, men tapte lite etter å ha fått en ny stav raskt. Sveitseren ble nummer fire.
– Det kastes staver i alle retninger, utbrøt Eurosports kommentator Jan Christian Bjørn midtveis i løpet.
Saken fortsetter under videoen:

Dyrhaug fortsatte på en ski

Heller ikke nordmennene var skånet for uhell. Nicklas Dyrhaug mistet den ene skien og staven etter å ha hektet med Francesco de Fabiani.
– Hvor er skien til Dyrhaug? Vi ser at tuppen på den skien han har er røket. Jeg tviler på at du kommer i mål med en ski, kommenterte Bjørn.
Dyhaug fortsatte et lite stykke før han fikk på seg en ny ski og stav, men tapte ekstremt mye tid. I mål ble han nummer 63.
– Forferdelig synd. Det er et sted han har hatt uhell før. Det blir vanskelig å hente igjen feltet med èn ski, supplerte Eurosports langrennsekspert Vibeke Skofterud.
Etter løpet var nordmannen kritisk til juryens avgjørelse om å gjennomføre rittet.
– Løypen egner seg ikke for å gå skøyting fellesstart fordi det er ikke plass. Det blir bare en stor mølje ut av det og da blir det tilfeldigheter og uhell som avgjør hvordan det går, sa Dyrhaug til Nettavisen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame