Jacobsen reiste hjem fra Tour de Ski etter de tre etappene i Lenzerheide og fikk ikke være på uværsrennet som ble avlyst i Oberstdorf onsdag.
– Dere kan lese resultatlister dere også, og vi har hatt mange norske damer som har vært både nummer én, to og tre flere ganger, og Astrid har ennå ingen plasser blant én, to eller tre. Poenget da hun dro ned var at hun skulle få noen pallplasser, og punkt to var at hun skulle slå Ingvild og Heidi, men nå har de slått henne i de mulighetene som har vært. Da er det ikke så mye mer å gå her etter, sa Hjelmeset.
PyeongChang
Vrakes til 10 kilometeren: – Aldri morsomt å gi beskjeden
13/02/2018 PÅ 00:51
Han mente at det var smartere valg i vente.
– Da er det bedre å reise til NM se hvordan hun hevder seg der. Der kommer både Marit (Bjørgen) og Ragnhild (Haga) til å gå. Hvis hun klarer å slå dem i noen løp så vil det være hennes vei til å få kunne gå OL-distanser, sa Hjelmeset på nyttårsaften.

Åpning

Helt kjørt er det uansett ikke for løperen fra Heming i Oslo. Jacobsen har en egen evne til å finne formen til mesterskap akkurat i tide. Det gjorde hun senest foran VM i Lahti der hun tok bronse på den avsluttende tremila.
– På tremil kan hun mest sannsynlig rangeres som nummer fire. Uansett er hun verdens beste reserve i et OL. Det som det handlet om for henne var å slå Ingvild (Flugstad Østberg) og Heidi (Weng) i flest mulig løp her nede, og i NM er det å slå Marit og Ragnhild i flest mulig løp.
– Holder det å slå dem i NM?
– Det er bedre å slå dem enn ikke å slå dem. Det lønner seg mer å gå fort i januar enn å gå fort i Kuusamo i november.

Forstår

Jacobsen vet akkurat hva det handler om.
– Jeg er vant til å ha kniven på strupen. Det har jeg stort sett alltid hatt, sa hun før hun dro hjem til trening i Norge foran NM på Gåsbu som starter i slutten av neste uke.
Der går Astrid Uhrenholdt Jacobsen mest sannsynlig tre konkurranser, inkludert den avsluttende stafetten.
(©NTB)
PyeongChang
Går ikke åpningsdistansen: – Helsemessige årsaker
08/02/2018 PÅ 00:44
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31