Det betyr at Astrid Uhrenholdt Jacobsen ikke får gå lørdagens distanse. Hun har slitt med allergi og reiste noe senere til OL-byen enn lagvenninnene.
Jacobsen har imidlertid trent sammen med lagkameratene de siste dagene, men hun var ikke i godt nok slag til å få gå åpningsøvelsen.
PyeongChang
Vrakes til 10 kilometeren: – Aldri morsomt å gi beskjeden
13/02/2018 PÅ 00:51
– Vi vurderte det helt inntil i går kveld. Vi har ståltro på Astrid, men når jenta ikke føler seg hundre prosent kapabel, lar det seg ikke gjøre å gå en så tøff distanse. Det er helsemessige årsaker til at Astrid ikke går. Den avgjørelsen var vi enige om, sa trener Sjur Ole Svarstad da han presenterte skiathlon-laget på en pressekonferanse i OL-byen Pyeongchang torsdag morgen.

Haga klar

Marit Bjørgen, regjerende olympisk mester i skiathlon, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg var udiskutable navn da laguttaket ble presentert.
OL-debutant Ragnhild Haga tok den siste plassen etter en vinter med mange sterke resultater.
Hun endte på 3.-plass på den eneste skiathlondistansen som er gått i verdenscupen denne sesongen. Det skjedde på Lillehammer 3. desember, i et løp der svenske Charlotte Kalla vant suverent. Weng ble nummer to og Bjørgen nummer fire.
Haga har også to andreplasser og ytterligere en tredjeplass fra verdenscuprenn denne sesongen. Dessuten ble hun nummer tre sammenlagt i Ruka-trippelen, og samme plassering tok hun på både 10 kilometer og skiathlon i NM på Gåsbu.
Plassen på lørdagens lag var likevel ikke selvsagt.
– Det var et krevende uttak når man bare har fire plasser til disposisjon. Fem jenter har prestert veldig bra på distanse i vinter. Det er ikke enkelt å skulle velge. Astrid har hatt litt sykdom den siste uka, og det gjør at disse fire går, sa trener Svarstad.

Tittelholder Bjørgen

I Sotsji-OL for fire år siden tok Bjørgen gull foran Kalla og Weng på fellesstarten med skibytte. Therese Johaug, som i år er dopingutestengt, ble nummer fire den gangen.
Landslagstrener Svarstad tror lørdagens renn blir av det tøffe slaget.
– Løypa er tøff. Vi har en jobb å gjøre med hensyn til hvordan vi skal legge opp løpet. Det er en jobbeløype der klinten blir skilt hva hveten, sa han.
Skiathlon går ut på at utøverne går halve løpet i klassisk stil, før de bytter ski og avslutter løpet i fristil. Kvinnene går 2 x 7,5 kilometer.
(©NTB)
Langrenn
Strenge krav til Jacobsen – slik sikrer hun seg OL-plass
04/01/2018 PÅ 07:19
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28