Populære sporter
All sport
Vis alt

Løwstrøm Nyenget rystet Niskanen – kastet stavene i frustrasjon

Joakim Opphus

Oppdatert 25/11/2023 klokken 15:26 GMT+1

Herrenes 10-kilometer ble en intens og spennende kamp om seieren. I mål satt det finske hjemmehåpet Ivo Niskanen og følgte spent med på nordmennene som jaktet seieren.

Fekk ein ugunstig start på oppkøyringa: – Håper uhellet snur

Beste av de norske viste seg til slutt å være Martin Løwstrøm Nyenget, og kampen om seieren sto mellom 31-åringen og hjemmehåpet Ivo Niskanen.
Nyenget viste seg som den sterkeste til slutt og gikk i mål 2,9 sekunder foran finnen som var tydelig forbannet over å bli slått. Etter å ha gått bort til Nyenget og gratulert han kastet finnen staven i bakken i frustrasjon.
– Det var fantastisk morsomt, sa Nyenget til Viaplay etter seieren.
– Det var et av mine dårligste løp i Ruka, sa en ordknapp Niskanen til Viaplay.

Flere nordmenn topp ti

Formsterke Erik Valnes gikk i mål som nummer tre, 9,7 sekunder bak landsmannen. Han har vært i kanonform så langt i sesonginnledningen. Fredag vant 27-åringen sprinten.
Pål Golberg ble nummer fire (+10,8), Harald Østberg Amundsen tok sjetteplassen (+29,0), mens Simen Hegstad Krüger leverte et bra klassisk renn til han å være og ble nummer åtte, 34 sekunder bak Nyenget.
Søndag venter 20-kilometer fellesstart i fri teknikk for langrennsherrene.

Klæbo: – Tungt

Det var også flere nordmenn som ikke hadde dagen i løypa. En av dem var Johannes Høsflot Klæbo. Trønderen gikk i mål 42,8 sekunder bak Nyenget på en 14. plass.
– Det var tungt. Det er ikke noe sprut i det hele tatt. Det kommer nok to uker for tidlig, men jeg kjenner at jeg trenger disse skirennene, så det er bare å pushe gjennom, sa Klæbo til Viaplay etter løpet.
Didrik Tønseth og Emil Iversen havnet på henholdsvis 18. og 24.plass.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame